Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

26.2.2020 klo 13:32
Uutinen

Ilmastonmuutoksen torjuminen luo uutta liiketoimintaa

Nimikkoyrittäjät ja kansanedustajat olivat koolla ma 24.2.

Varsinais-Suomen Yrittäjien kansanedustajatapaamisessa maanantaina 24.2. keskusteltiin ilmastonmuutoksen torjumisen vaikutuksista yritysten toimintaan. Keskustelua herättivät myös jätteidenkuljetus sekä yksinyrittäjyys.

Yksi ilmastonmuutoksen torjuntaan tarttunut yritys on raisiolainen NGS Finland Oy, joka on yrityksille suunnattu hiilipäästöjen hyvitysyritys. Yrityksen perustajien Miikka Evestin ja Antti Laakson mukaan NGS:n hankkeet tukevat monista kilpailijoista poiketen kotimaisia hiilinieluja. Hankkeet toteutetaan yhdessä metsän- ja maanomistajien kanssa.

– Olemme halunneet, että toimintamme on läpinäkyvää ja hiiltä sidotaan kotimaiseen metsään eli hiilipäästöjen kompensointi tehdään Suomessa, kaksikko kertoo.

Alalle alkaa Evestin ja Laakson mukaan syntyä kilpailua.

– Markkina on syntymässä nopeasti. Viesti päättäjien suuntaan on, että olisi hienoa, että saataisiin kolmas, ulkopuolinen toimija auditoimaan päästöjenhyvityshankkeita, joita eri yritykset nyt ovat alkaneet kehittää.

Kansanedustajatilaisuudessa mukana olivat Vilhelm Junnila (ps), Ilkka Kanerva (kok), Aki Lindén (sd.), Ritva Elomaa (ps), Saara-Sofia Sirén (kok) ja Anne-Mari Virolainen (kok).

Varsinaissuomalaisten edustajien ryhmän puheenjohtaja Ilkka Kanerva kiitteli yhteistyötä Yrittäjien kanssa.

– Nimikkoyrittäjätoiminta on asia, jota olen huomannut, että kaikki kollegamme kovasti arvostavat, Kanerva sanoo.

Jokaiselle varsinaissuomalaiselle kansanedustajalle on nimetty nimikkoyrittäjä. He ovat yhteyksissä kansanedustajiin ja ovat edustajille yrittäjän arjen asiantuntijoita.

Tilaisuudessa Suomen Yrittäjien ilmastonlinjauksia avasi ekonomisti Sampo Seppänen.

– Suomen Yrittäjille on tärkeää, että työn ja yrittämisen verotuksesta siirrytään haittaverotusta ja ilmastopäästöjen verotukseen, Seppänen kertoo.

Tukea tulee jäseniltä: tuoreessa Yrittäjägallupissa 71 prosenttia yrittäjistä katsoi, että verotusta tulee kehittää niin, että ilmastopäästöistä maksetaan enemmän veroja ja vastaavasti työn ja yrittämisen verotusta lasketaan.

Kuvassa: Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen kertoi kansanedustajille, että yksinyrittäjien määrä on kasvanut Suomessa viimeisen kymmenen vuoden aikana 60 000:lla. Kuvassa kansanedustajat Saara-Sofia Sirén, Anne-Mari Virolainen, Ilkka Kanerva, Vilhelm Junnila, Ritva Elomaa ja Aki Lindén.