Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

4.6.2024 klo 15:52
Uutinen

Ilmatar Airplane Lodge -lentokonehotellin taustalta löytyvät kiinteistöbisneksen nuoret osaajat

Uuraislaisen perheyrityksen, M3 Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Oskari Moisio hyppäsi yrittäjäksi suoraan lukiosta, koska ”nuorena kiinnosti kaikki mahdollisuudet tienata rahaa”.

Jos lapsena naapureille myytyjä metsämarjoja ei lasketa viralliseksi yrittäjyydeksi, Moisio aloitti yrittäjäuransa tekemällä nettimarkkinointia ja kehittämällä kansainväliseksi laajentunutta verkkokauppaa. Muutaman vuoden jälkeen Moisio kiinnostui asuntosijoittamisesta.

-Se oli käänne, joka vaikuttaa tähän hetkeen, missä ollaan nyt. Ostettiin perheporukalla ensimmäinen sijoitusasunto ja remontoitiin se vuokralle. Sitten ostettiin seuraava, ja kohta jo muutama asunto, ja samalla tutustuttiin oikeisiin ihmisiin.

Toiminta laajeni nopeasti ja kohta Moisiot ostivat kerralla rappukäytävällisen isoja asuntoja, jotka saneerattiin pieniksi asunnoiksi.

Toiminnan kasvaessa perustettiin kiinteistösijoittamiseen ja kiinteistöjen jalostamiseen erikoistunut perheyritys M3 Asunnot Oy, jonka liikeidean ydin on muokata kiinteistöjä tuottavampaan muotoon.
Saneerauskohteita ovat esimerkiksi toimistotilat, jotka muutetaan asunnoiksi. Valtakunnallista toimintaa pyöritetään Uuraisilta käsin Moision perheen ja kymmenen työntekijän voimin.

-Olemme löytäneet toimivan bisnesidean pidemmästä toimintaketjusta, jossa kehitämme omia kohteitamme kokonaisuutena. Emme itse ole rakennusurakoitsija, mutta toimintamme myötä on syntynyt rakennusliike omaan käyttöön, Moisio tarkentaa.

Uutiskynnyksen Moisiot ovat ylittäneet lentokonehotelli-projektilla, joka onkin tarina vailla vertaansa. Saab 340B -matkustajakone päätyi epäonnistuneen laskeutumisen jälkeen Savonlinnan lentokentän kupeeseen ja oli koronan myötä unohtua sinne kokonaan. Lentoyhtiö realisoi koneesta hyödyllisen tekniikan ja laittoi rungon myyntiin nettihuutokauppaan.

-Kun Kivelän Markus laittoi viestiä, että pitäisikö ostaa lentokone, niin hetihän me haistettiin siinä bisnes. Ei kyllä vielä yhtään tiedetty mitä sillä tehdään, mutta kyllä me jotain keksitään -ajatuksella jätettiin tarjous konetta näkemättä. Ja sittenhän meillä olikin matkustajalentokone käsissä, Moisio muistelee hieman huvittuneena.

Majoitustoimintaan ajatus ohjautui, koska matkailuala oli ennestään tuttua perheen mökkivuokrauksen kautta. Moision sisarusten kanssa kimppaan lähti kaksi kaveria, ja viiden nuoren yrittäjän voimin suunniteltiin hieman erilainen 10 hengen ”mökkivuokrauskohde”, joka koostuu lentokoneesta, lennonjohtotornista ja aittarakennuksesta. Itse koneessa on sauna, kylpyhuone, lentokoneistuimilla varusteltu oleskelutila ja ohjaamoon sijoitettu makuusviitti.

-Onhan tämä ollut työläs projekti meidän yrittäjäporukalle, kun ollaan paljon tehty itse, mutta toisaalta vahvasti kerran elämässä -kokemus. Nyt juhannukselta on toiminta käynnistymässä ja ensimmäinen hääyökin on jo tälle kesälle varattu, Moisio hehkuttaa.

Elämysmajoituksen kriteerit täyttynevät kirkkaasti kauniissa keskisuomalaisessa miljöössä, jossa seisoo 20 metriä pitkä ja 22 metriä leveä Saab 340B -matkustajakone. Somessa järjestettyyn nimikilpailuun tuli yli 300 ehdotusta ja niiden joukosta löytyikin lopullinen nimi, Ilmatar Airplane Lodge.