28.11.2017 klo 09:32
Uutinen

Inarin Yrittäjät: Vuoden 2017 Yrittäjät saivat palkintonsa ja yrittäjäyhdistys uudet haasteet vuodelle 2018

Inarin yrittäjät kokoontuivat perjantaina 24.11. syyskokouksen jälkeen viettämään yrittäjäjuhlaa ja jakamaan vuoden 2017 yrittäjäpalkinnot.

Yrittäjäpalkinnon saajat

Paikallisyhdistys julkisti ensimmäistä kertaa oman alueensa vuoden nuoren yrittäjän. Suomen Yrittäjien kriteerien mukaan nuori yrittäjä täyttää palkitsemisvuonna enintään 35 vuotta ja hänen yrityksensä on toiminut vähintään kolme vuotta. Yrittäjä voi olla myös yrityksen nuori jatkaja, joka on omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen jälkeen johtanut yritystään menestyksellisesti vähintään kolme vuotta. Mikäli yrityksessä on useampi osakas, tulee vähintään puolet osakkeista olla nuoren yrittäjän omistuksessa.

Inarin Vuoden 2017 Nuori Yrittäjä on ystävällisenä asiakaspalvelijana tunnettu hieroja Juho Jumisko, joka on toiminut yrittäjänä vuodesta 2008 saakka. Ihmisen kehosta, liikunnasta ja hyvinvoinnista kiinnostuneen yrittäjän valtti on alusta saakka ollut monipuolinen osaaminen. Hän pitää itsensä ajan hermolla kouluttautumalla kaiken aikaa. Yrittäjäksi ryhtyessä Juho Jumisko teki purentalihasten käsittelyä, mikä oli aivan uusi palvelu Ivalon alueella. Hänellä oli myös hierojan tutkinnon lisäksi kuntosaliohjaajan koulutus. Sittemmin hän on kouluttautunut kahvakuulaohjaajaksi, henkilökohtaiseksi valmentajaksi ja hän opiskelee nyt toista vuotta osteopaatiksi.

Vuoden 2017 Yrittäjän valinta oli paikallisyhdistyksen hallitukselle helppo. Monipuolisuudesta ja elämyksellisyydestä sekä hyvästä henkilökohtaisesta palvelusta tunnettu Mimmi Turunen tuli aiemmin tänä vuonna huomioiduksi valtakunnallisella Vuoden Kukkakauppiaan palkinnolla. Hän on mukana meidän iloissamme ja suruissamme, ja nyt yrittäjäyhdistyksellä oli tilaisuus jakaa hänen ilonsa. Yrittäjä palvelee sekä paikallisia että matkailijoita ja luo katukuvaamme jotain sellaista, mitä etelässäkään ei tule ihan joka kylällä vastaan.
Mimmi Turunen, Outi Karjalainen ja Tuula Katajamaa

Vuoden 2018 toiminnan painopiste yrittäjyyskasvatuksessa

Inarin Yrittäjät ry valitsi syyskokouksessaan nykyisen puheenjohtajan Tuula Katajamaan ja istuvat hallituksen jäsenet jatkamaan työtään myös ensi vuonna.

– Tulevana vuonna haluamme rakentaa siltaa ennen kaikkea paikkakunnan lapsiin ja nuoriin. Yrittäjän siemen istutetaan nuorena ja yrittäjämäistä asennetta tarvitaan kaikessa elämässä: opinnoissa, harrastuksissa ja työelämässä – niin yrittäjänä kuin toisen palveluksessakin, puheenjohtaja linjasi puheessaan täydelle tuvalle yrittäjäjuhlassa.

Kun yleisöltä kysyttiin, kuinka moni yritys on valmis toivottamaan alueen koululaisia ja opiskelijoita vierailulle tai tutustumisjaksolle yritykseensä, lähes kaikki yrittäjät nousivat seisomaan. Yhdistyksen hallituksen tehtävänä tulevan vuoden aluksi onkin pohtia, millä uusilla keinoilla yhdistys voi vaikuttaa elinkeinopolitiikkaan ja yrittäjyyskasvatukseen omassa kunnassa. Yhdistys aikoo myös jatkaa suosituiksi muodostuneita aamukahvitilaisuuksia, joihin kutsutaan eri yhteistyötahoja keskustelemaan yrittäjille ajankohtaisista asioista.