Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

15.3.2023 klo 10:32
Uutinen

Inkuri Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia yrityksiä ja yrittäjiä. Viikon vieraana on yrittäjä ja toimitusjohtaja Inessa Jääskeläinen.

Yrittäjän nimi?

Yrittäjä, toimitusjohtaja Inessa Jääskeläinen

Yrittäjänä vuodesta?

Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 1999. Aloitin toiminimenä ja yritysmuodon muutos osakeyhtiöksi tehtiin n. 10 vuotta sitten.

👉 www.inkuri.fi
👉 Facebook
👉 Instagram

📧 Sähköposti: info@inkuri.fi

📍 Myymälöiden käyntiosoitteet
Espoo: Anjankuja 2, 02230 Espoo (Matinkylä)
Helsinki: Runeberginkatu 31, 00100 Helsinki (Etu-Töölö)

📞 Myymälöiden puhelinnumerot
Espoo: p. 045 186 2301
Helsinki: p. 045 186 2302

Yrityksen toimiala?

Kangaskauppa, ompelimo, atelje; (kankaiden ja ompelutarvikkeiden myynti, korjaus-, sisustus-, mittatilaus töiden myynti).

Yrityksen tarina/historia?

Muutin Suomeen v. 1993 entisen Neuvostoliiton raunioista. Töitä ei sen aikaisessa lama-Suomessa ollut tarjolla, joten päätin perustaa toiminimen ja aloittaa myyntiedustajan tehtävät Oriflamessa. Suomen kielikin tuli siinä sivussa opiskeltua ja tietysti myös Suomen kansalaisuus hankittua. Myyntiedustajan työ ei kuitenkaan oikein tuntunut omalta hommalta, ompelutyö kiehtoi, kotona tuli ommeltua ja erityisesti kankaat olivat lähellä sydäntä. Miksi ei siis vaikka ammatikseen?

Ensimmäinen kauppa avattiin kangaskauppana ja ompelimona Espoossa Matinkylässä.
Toiminimi muuttui aikanaan osakeyhtiöksi, Inkuri Oy:ksi.
Rakkaus kankaisiin ja omaan luomiseen toi mukanaan oman malliston kehittämisen sekä yritystoiminnan laajentamisen Helsingin keskustaan. Ensin Arkadiankadulle, sitten nykyisiin tiloihin Runeberginkadulle.

✂ Voidaan todellakin sanoa, että vanhan räätälisuvun hiljainen tieto on kulkenut mukanani kangaskauppa Inkurin osaamisessa ja tekemisessä. Olen aloittanut ompelun opettelun jo kuusivuotiaana. Räätälisuvun lapsena sain perintönä tietotaidon kotoa ja kädentaidot kehittyivät, kun isoäidin ompelukoneeseen ei saanut koskea. Joten kaikki piti ommella käsin. Käsillä tehdessä kankaiden ominaisuudet ja laatu tulivat tutuiksi.

Aikuistuessani arkkitehtuuri veti puoleensa, joten arkkitehdiksi opiskelu tuntui luonnolliselta. Arkkitehtuuri ei kuitenkaan ole kauhean kaukana vaatteiden suunnittelusta ja tekemisestä. Rakennuksetkin on suunniteltu ihmisen näkökulmasta: rakennus on tila, jonka sisälle ihminen menee. Vaate on myös tila, jonka ihminen pukee ylleen. Molemmissa tarvitaan samanlaista ymmärrystä tilasta, ihmisen fysiologiasta ja estetiikasta.

🧵 Räätäli ja ompelija näkee sormillaan, ja vuosien aikana ymmärrys ja käsitys laadusta sekä käsityön arvostus ovat vahvistuneet minulle kunnia-asiaksi, kun nimenomaan itse tehtyyn vaatteeseen laittaa paljon aikaa, ajatus- ja käsityötä.

Käsityötä tehdessä myös armollisuus itseä kohtaan on tärkeää. Kaikki käsitöitä harrastavat tietävät, että välillä jokainen epäonnistuu. Mutta nämä tilanteet ovat arvokkaita, koska niiden kautta syntyy se todellinen osaaminen, joka erottaa mestarin noviisista.

Kangaskauppa Inkurin ytimeen on kasvanut luja ammattitaito, jonka kautta tarkastellaan tekstiilejä sekä myös maailmaa. Inkurin mottona on, että käsityön salaisuudet eivät ole vain Inkurille, vaan ne ovat myös asiakkaillemme. Myymälöissä neuvotaan ompelusta ja käsitöistä kiinnostuneita, joka samalla inspiroi myös itse yrittäjääkin kehittymään jatkossakin. Viimeisin kehitystyön tulos oli korona-aikaan syntynyt verkkokauppa.

”Kankaat ja ompelun ilo kuuluvat kaikille”

on yrityksen motto

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivä alkaa heti aamusta keskustelulla työntekijöiden kanssa edellisestä päivästä ja uuden päivän suunnittelulla.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Asiakaspiiri hyvin moninaista. On kankaita etsiviä ammattilaisia sekä ompeluharrastajia, kuten myös asiakaspiiriä, joka etsii itselleen mittojen mukaan teetettävää vaatetusta mitä moninaisimpiin juhla- ja arkitilaisuuksiin. Ja luonnollisesti myös peruskorjausompelutyötä, kuten lahkeen lyhennystä, hameen kavennusta tai vetoketjun vaihtoa. Asiakkaina on myös monenlaisia yrityksiä, joista toiset ostavat ompelupalveluja ja toiset kankaita tai sekä että. Esimerkkinä voidaan mainita esim. teatterit.


Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Olen hyvä kokonaisuuksien hahmottamisessa ja asiakkaan todellisen tarpeen ymmärtämisessä, koska asiakkaan joskus itse vaikea tehdä päätöstä esim. vaatetuksen tai sisustuksen suhteen. Ja mukaan voidaan lukea myös osaaminen myyntityössä, että päästään kaupanteossa loppuun asti.

Miten purat stressiä?

Stressin purku onnistuu parhaiten puhumalla muiden ihmisten kanssa. Olennaista minulle on, että en pidä mitään sisällä vaan päästän kaiken ulos.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Ehkä ei niin mitään tiettyjä uskomuksia, mutta yllätyksenä voi sanoa tulleen se kohtuuton kulu- ja kustannusrakenne, jonka yrittäjä joutuu kohtaamaan joka päiväisessä yrittämisessä mitä erillaisempien pakollisten maksujen ym. velvoitteiden muodossa!

Mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Joudun tunnustamaan, että meditaatiolla on merkittävä osuus omassa henkisessä hyvinvoinnissani, josta harvemmin, jos koskaan, tulee mainittua muille yrittäjille tai kollegoille, edes omille työntekijöilleen.

Onko sinulla aamurutiineja?

Mutta aamurutiineista voi sen verran kertoa, että ilman kahvia ei tämä maailma lähde omalta osalta pyörimään!


Vinkki yrittäjäkollegalle

Vinkkinä kollegoille voi kokemuksesta sanoa, että älä luota kuulopuheisiin ja tarkista aina asioita ja faktoja, joista et ole itse varma! Yritymaailmassa ei voi myöskään sinisilmäisesti luottaa ihmisiin esim. suullisten sopimusten muodossa, vaan tee aina kirjallinen sopimus, ettet jälkikäteen joudu ongelmiin, koska et pysty osoittamaan enää, mitä itse asiassa asiassa sovittiin.

Mutta ehdottomasti vältä mahdollisesti hitaasti kasvavaa kyynisyyttä ja pessimistisyyttä, elämän ja yrittämisen ilon säilyttäminen on kaikkein tärkeintä, mitä voit itsessäsi ylläpitää! Äläkä missään tapauksessa pidä itseäsi vähempänä kuin muut yrittäjät, vaikka oma yrityksesi olisi kuinka pieni tahansa.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.
Haluaisitko sinä olla meidän Viikon vieras?
Voit tiedustella vapaita paikkoja maililla: anni.onnela@yrittajat.fi

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >