15.12.2017 klo 12:24
Uutinen

Innojok Oy on Vuoden itähelsinkiläinen yritys – Maineikkaan Innolux-tuotemerkin takaa löytyvät korkealuokkaiset sukupolvelta toiselle kestävät design-valaisimet, jotka ovat suomalaisten muotoilijoiden suunnittelemia.

Vuoden 2017 itähelsinkiläinen yritys -palkinnon voitti Innojok Oy. Vuonna 1993 perustettu valaisinalan yritys on Suomen johtava valaisinratkaisujen toimittaja. Yrittäjäpalkinto jaettiin 12.12.2017 Itä-Helsingin Yrittäjien kokouksessa. Palkitun yrittäjän Jukka Jokiniemen yrittäjätarina on huikea.

Vähän yli parikymppisenä teekkarina Jukka Jokiniemi sai tietää sairastavansa parantumatonta, lopulta sokeuteen johtavaa silmäsairautta. Jukka joutui luopumaan alkuperäisistä urasuunnitelmistaan ja hän päätti omistautua hyvän valon asialle. Innojokin perustaja kokosi ympärilleen motivoituneen monialaisen ammattilaistiimin toteuttamaan unelmaansa tuoda hyvä valo kaikkien ulottuville. Jukka Jokiniemelle hyvä valo oli keino torjua sokeutumisen myötä vääjäämättä lähestyvää pimeyttä. Hän valmistui tekniikan tohtoriksi Teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurin osastolta ja kehitti menestyvää yritystään yhteistyössä lahjakkaiden suomalaisten huippusuunnittelijoiden kanssa.

Laadullisesti korkeatasoiset tuotteet ovat yli 80 prosenttisesti kotimaista tuotantoa ja Innolux-tuoteperhe kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Tuotteet ovat muunneltavissa projektikohtaisesti ja tuotteita valmistetaan myös mittatilaustyönä. Yrityksen asennuspalvelu tarjoaa valaisimien asennukset ja asunnonmuutostöitä toteutetaan myös yhteistyössä kaupungin viranomaisten kanssa, jolloin heikkonäköisille asennetaan sopivat valaisimet.

Innojokin Innolux valaisinmallistoissa on klassikoita suomalaisen muotoilun 1950–60-luvun kultakaudelta sekä parhaiden suomalaisten nykysuunnittelijoiden valaisimia. Innoluxin design-valaisimet ovat sekä kriitikoiden että suuren yleisön suosiossa.

Lippulaivamalli Lokki on Suomen suosituin designvalaisin. Valaisimien monista kansainvälisistä tunnustuksista mainittakoon Red Dot Design -palkinto, Fennia Prize -kunniamaininta, Wallpaper-palkinto ja European Consumers’ Choice -palkinnot. Yksi klassikoista, Yki Nummen suunnittelema Modern Art, on New Yorkin nykytaiteen museon (Museum of Modern Art) kokoelmassa.

Yrityksen vuosittainen liikevaihto on 4-5 miljoonaa euroa ja sen talous on vakaa. Innojok on saanut vuosien aikana lukuisia palkintoja ja tunnustuksia.

Jukka ja Innojokin yli 20 työntekijää jatkavat edelleen ihmisten hyvinvoinnin edistämistä laadukkaalla valolla. Jokainen uusi tuote ja tyytyväinen asiakas vie Innolux tarinaa eteenpäin.

– Vuodesta 1993 alkaen tehty pitkäjänteinen suunnittelu- ja tuotteistustyö näkyy yrityksen laadukkaassa valikoimassa ja sen suosiossa sekä koti- että ulkomailla, kertoo Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Sarianne Reinikkala palkitsemisperusteista.

Jukka Jokiniemi toimii sarjayrittäjänä ja hän on laajentanut toimialaansa perustamalla Innotelli Oy:n, joka tarjoaa huoneistohotellipalveluja.