18.3.2024 klo 08:23
Uutinen

Innoras Oy / Futuoffice Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on henkilöstöjohtamisen asiantuntijayritys Innoras Oy:n ja toimitilojen kalustusprojekteja tarjoavan Futuoffice Oy:n omistajayrittäjä Pirkko Huhta.

Yrittäjän nimi?

Pirkko Huhta

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

Yrittäjänä vuodesta 2013, jolloin perustin Innoras Oy:n. Futuofficen perustimme 2017.

Yhteystiedot?

👉 Linkedin Pirkko Huhta
👉 Verkkosivut Innoras Oy

FUTUOFFICE
👉 Verkkosivut
👉 Linkedin
👉 Instagram
👉 Facebook

Yrityksen toimiala?

Liiketoiminnan konsultointi + tukkuliike

Yrityksen tarina/historia?

Palkkatyöstä yrittäjäksi – Innoraksen perustaja, HR-ammattilainen ja kalustekauppias

Aloitin urani Nokialla, missä sain kerryttää laaja-alaista kokemusta insinööri- ja HR-tehtävissä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Vuosien mittaan kahlasin läpi erilaisia kehitysprojekteja ja toteutin HR-palveluita, kunnes päätin hypätä yrittäjyyden maailmaan. Näin syntyi Innoraksen tarjoama HR-palveluiden kattaus, joka on ulottunut yksittäisistä valmennuksista ja projekteista aina HR Due Diligence -tarkastuksiin saakka.

Vuonna 2017 perustimme kolmen kumppanin kanssa myös Futuofficen, tuoden kalustekaupan osaksi repertuaariani. Vaikka polkumme erkanivat, jatkan vielä täälläkin yrittäjänä.

Nykyään, myllerryksien ja etätyön vallitessa, yritysten tarpeet ovat muuttuneet merkittävästi. Olemme siksi päivittäneet liikeideamme vastaamaan näitä muutoksia ja keskittyneet kehittämään henkilöstöjohtamisen käytäntöjä sekä tarjoamaan työympäristöratkaisuja, jotka vastaavat tähän uuteen työkulttuuriin.

Vaikka DI-koulutukseni, HR-asiantuntemukseni ja kalustekauppias-taustani saattavat kuulostaa epätavalliselta yhdistelmältä, näen sen rikkautena. Laaja-alainen osaamiseni mahdollistaa asiakkaideni tarpeiden täyttämisen monipuolisesti ja tuo lisäarvoa heidän liiketoimintaansa.

Rakennamme kestävämpää tulevaisuutta. Autamme yrityksiä, askel askeleelta, luomaan hyvä työelämä sekä yrityksen että henkilöstön näkökulmasta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivä vaihtelee sen mukaan onko projekti menossa tai onko tapaamisia. Projektien aikaan tulee tehtyä pitkää päivää. Muina aikoina teen aika tavallista työpäivää. Herätyskellona toimii kissa, joka haluaa ulos tai ruokaa. Aamupäivät on yleensä pyhitetty myynnille tai kiireellisille viesteille, päivällä selkeä tauko ja iltapäivä suunnittelua, opiskelua tai hallinnollista asiaa. Jos on hyvä fiilis, jatkan myyntiä vielä loppuiltapäivästä.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Vaikka toimin yksinyrittäjänä, työskentelen tiiviisti useiden yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa. Rakennan verkostoja eri alojen yrittäjien kanssa ja etsin aktiivisesti uusia yhteistyömahdollisuuksia. Jatkuva oppiminen on minulle tärkeää, ja pyrinkin soveltamaan uusinta tietoa ja oivalluksia käytäntöön mahdollisuuksien mukaan.

Edustamme ylpeydellä tuotemerkkejä ympäri Eurooppaa, ja itse nautin työskentelystä eri kulttuurien ja maiden välillä. Vaikka asiakkaamme ovat toistaiseksi pääasiassa Suomessa, olemme avoimia kansainvälisille mahdollisuuksille. Asiakkaidemme toimiala ei rajoita palveluitamme, ja olemmekin auttaneet yrityksiä ja yhteisöjä laajalla skaalalla, tarjoten ratkaisuja heidän ainutlaatuisiin tarpeisiinsa.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Luotettavuus ja vastuuntunto ovat niin syvällä geeneissäni, että asiakaspalvelu tulee luonnostaan. Olen oppinut vuosien varrella yksinkertaistamaan asioita ja ymmärrän mikä on kussakin liiketoiminnan vaiheessa oleellista.

Miten purat stressiä?

Luonnossa liikkuminen, kissan silittäminen ja ystävien kanssa juttelu auttavat. Joskus täytyy turvautua värittämiseen ja palapelien tekemiseen, Talvella jumppaan ja kesällä golfaan. Konsertteja ja museokierroksia satunnaisesti.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Lähdin yrittäjäksi, koska hain tasapainoa ja vapautta elämään. Uskoin myös menestyväni oman osaamisen tarjonnalla. Vapaus on toteutunut. Oman ydinosaamisen perustalle on kyllä pitänyt etsiä fokusta ja toisenlaistakin liiketoimintaa.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Katson perinteistä televisiota päivittäin. Varsinkin toimintasarjat koukuttavat.

Onko sinulla aamurutiineja?

Vältän mahdollisuuksien mukaan rutiineja, mikä tarkoittaa, että herään tilanteen mukaan, yleensä kissan mouruntaan. Aamupalan yhteydessä tarkistan puhelimesta päivän uutiset ja sähköpostit, mikä vie joskus turhan kauan aikaa ennen liikkeelle pääsyä.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Opettele rakastamaan myyntiä. Ja huolehdi itsestäsi, jotta kestät yrittäjän aallokon, sekä menestyksen että haasteet.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >