Comatecissa yli 30 vuotta työskennelleitä muistettiin pronssilaatoilla, joihin oli syövytetty henkilön kuva. Kuvat: Kimmo PItkänen
5.4.2022 klo 10:04
Uutinen

Insinööritalossa jaetaan kymmenittäin ansiomerkkejä vuosittain – Pitkät työsuhteet ovat merkki mielekkäistä töistä

Comatec Oy:n toimitusjohtaja Aulis Asikainen on ehtinyt jakaa 36 vuoden aikana satoja ja satoja Yrittäjien ansiomerkkejä pitkään yrityksessä työskennelleille. Sen hän tekee mielellään, sillä ansiomerkit ovat merkki siitä, että työssä viihdytään.

Yrittäjien ansiomerkkien lisäksi Comatec jakaa omaa pronssilaattaa talossa 30 vuotta työskennelleille. Nyt pronssilaatalla palkitut ovat olleet mukana yrityksen alkuvuosista asti.

− Pronssilaattaan on syövytetty teksti ja valokuva henkilöstä. Kuuden millin pronssilaatta painaakin jonkin verran. Nyt tämän muistamisen sai seitsemän työntekijää, ja he saavat kuvansa yhtiön Hall of Fameen, Aulis Asikainen kertoo.

Pitkäaikaiset työsuhteet ovat Asikaiselle merkki siitä, että työt ovat mielekkäitä ja yrityksessä viihdytään.

− Nämä hommat ovat kivoja, mielenkiintoisia ja vaihtelevia. Olemme insinööritalo, ja meillä insinöörit pääsevät tekemään sitä mitä osaavat ja mikä heitä kiinnostaa. Myös asiakassuhteemme ovat hyvin pitkäaikaisia.

Insinööritalossa viihdytään

Insinööritalossa viihdytään

− Meillä insinöörit pääsevät tekemään sitä mitä osaavat, toimitusjohtaja Aulis Asikainen sanoo.

Palkintojuhlaa ja koulutusta

Yritys piti palkitsemisjuhlan huhtikuun alussa Tampere-talossa. Koska juhlat olivat jääneet juhlimatta parin vuoden ajan koronan takia, palkittuja oli poikkeuksellisen paljon. Yrittäjien kultaisen ansioristin 20 vuoden palveluksesta sai kahdeksan työntekijää, ja hopeisen ansioristin 10 vuoden palveluksesta 31 työntekijää.

Comatec Group on suunnittelu-, projektinhallinta- ja asiantuntijapalveluita tarjoava teknologiayritys. Yritys on erikoistunut vaativiin projekteihin muun muassa koneenrakennuksen ja automaation parissa.

Asikaisen vuonna 1986 perustama yritys on laajentunut orgaanisesti ja yritysostoin 600 ammattilaista työllistäväksi suuryritykseksi. Näistä 500 työskentelee Suomessa ja loput sata Puolassa, Virossa, Romaniassa ja Ruotsissa. Päätoimipiste on Tampereella.

Palkitsemisen lisäksi yritys panostaa henkilöstöön myös koulutuksella.

− Meillä on oma Comatec Akatemia, jonka koulutukset suunnataan koko henkilöstölle. Tällä varmennetaan, että ammattitaito paranee entisestään. Osaamispääomalle on isot tuotto-odotukset, Asikainen sanoo.

Comatecissa pitkään työskennelleitä palkittiin Tampere-talossa pidetyssä juhlassa 1. huhtikuuta. Kuva: Kimmo Pitkänen

Lue lisää palkitsemistuotteista:

Palkitsemistuotteet – Yrittajat.fi

Tiina Rantakoski