Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

19.6.2022 klo 16:24
Uutinen

Isabella Asplund on vuoden nuori yrittäjä 2022 Rannikko-Pohjanmaalla

Isabella Asplund, Köttdisken ja Fiskdisken yritysten perustaja, on nimitetty vuoden nuoreksi yrittäjäksi 2022 Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien toimesta.

Isabellan ensimmäinen yritys, Köttdisken, perustettiin Maalahdessa vuonna 2014. Se vakiinnutti lyhyessä ajassa toimintansa ja rakensi toimivan brändin aktiivisella markkinoinnilla.

Yritys on lähiruokaan panostava liha- ja kalakauppa, jonka korkea laatu ja hyvä palvelu ovat tunnettuja lähiseudulla.

Mukana oli alusta saakka vahva usko omaan liikeideaan.

­ – Uskoin vaan unelmaani tarjota puhtaita, laadukkaita ruoka-aineksia ihmisille myös maaseudulla. Minusta oli hullua, että vaikka maalla tuotetaan kaikkea hyvää, tavallisista kaupoista löytyi vain jauhelihaa, marinoitua broileria ja norjalaista lohta, Isabella kertoo.

Köttdiskenin alkuvaiheiden jälkeen on tapahtunut jo paljon. Isabella avasi toisenkin kaupan sekä ravintolan Vaasaan Kalarantaan heinäkuussa vuonna 2019. Nykyään omistajan arkeen kuuluu kaikkien toimipisteiden ohjaus, yhteistyö tavarantoimittajien kanssa, henkilökunnan hallinnointi, uusien ideoiden kehitys ja toteutus sekä paljon muuta. Jokainen päivä vaatii uutta ajattelua ja opettelua.

Ennakkoluuloton ja luova yrittäjä

Isabella Asplund on nuori, ennakkoluuloton yrittäjä, joka perusti yrityksen hänelle itselleen uudella alalla, kertoo Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien nuorten yrittäjien verkoston ohjausryhmän puheenjohtaja Magnus Sundell.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Hippi Hovi nostaa puolestaan esiin nuoren yrittäjän jatkuvan halun uudistua. Hovin mukaan Isabellan yrityksissä kehitetään jatkuvasti uusia tuotteita ja palveluita.

Yritykset tarjoavat kokopäivätyötä noin 15 henkilölle.

Vuoden Nuori Yrittäjä voi olla enintään 35 vuotta. Yrityksen tulee olla toiminut vähintään 3 vuotta. Yrittäjä voi olla myös yrityksen nuori jatkaja, joka on omistajanvaihdoksen jälkeen johtanut yritystään menestyksellisesti vähintään 3 vuotta. Mikäli yrityksessä on useampi osakas, tulee vähintään 50 % osakkeista olla alle 36-vuotiaan/-vuotiaiden omistuksessa. Yrityksellä on oltava jatkuvan menestymisen edellytykset ja talous kunnossa.

Vuoden Nuori Yrittäjä palkinto ja Yksityisyrittäjäin säätiön palkintosumma luovutettiin Isabellalle Kvarken Talks tapahtumassa lauantaina 18.6. Villa Sandvikenin tiloissa.