6.6.2022 klo 06:00
Uutinen

Iskelmäpuisto kokoaa kovat kotimaiset Linnanpuistoon elokuun alussa

Hämeen Yrityssanomat | Jouni Lehtonen | Hämeenlinna

Hämeenlinnassa pidetään aikuisille festivaalikävijöille suunniteltu uusi kaksipäiväinen tapahtuma Iskelmäpuisto elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Hämeenlinnan Linnanpuistoon 5.–6. elokuuta rantautuvan tapahtuman esiintyjärosteri on komeaa luettavaa. Mukana ovat muun muassa elämänsä nosteessa olevat Matti ja Teppo, iki-ihana Laura Voutilainen sekä yleisönsä vangitseva Arja Koriseva. Hämeenlinnaan saapuvat myös Neljä Ruusua, Arttu Wiskari, Danny, J. Karjalainen, Erika Vikman, Elastinen, Antti Ketonen, Reino Nordin, Antti Tuisku, Ellinoora, Teflon Brothers, Diandra, Abreu ja Suvi Teräsniska.

Kahdelle lavalle nousevien kotimaan huippunimien ohella alue on suunniteltu erityisen viihtyisäksi, ja festivaalikansa voikin makustella viinejä maahantuojien kojuilla tai nauttia pienpanimoiden tuotteita. Iskelmäpuistoon rakennetaan ravintola, jonka antimista huolehtivat nimekkäät kokit.

Tapahtuman järjestää Loud N’ Live Promotions, joka toimi Wanaja Festivalin järjestäjänä aina vuoteen 2016. Tapahtuman toisena promoottorina on Mikko Hansson, tuttu mies muun muassa mainitun festivaalin tiimoilta. Hän on palannut pääkaupungista kotiseudulleen sekä asumaan, että tuottamaan tapahtumia.

Hänen mukaansa Hämeenlinnan Linnanpuisto on yksi hienoimpia festivaalipuistoja koko Suomessa. Järjestäjät ymmärtävät, että festivaalialueen sijoittaminen kaupungin keskustaan vaatii erityisjärjestelyjä ja asukkaiden huomioon ottamista.
– Upea puisto kaupungin keskustassa, jota Hämeenlinnan kaupunki haluaa elävöittää, niin miksei sitten hyödynnetä sitä, Hansson toteaa.

Tapahtumaan kaksi esiintymislavaa sijoitetaan siten, että niillä esiinnytään linnalle päin. Hansson kertoo, että näin pyritään vähentämään kaupunkiin päin suuntautuvaa ääntä.

Jos tapahtuman esiintyjäkattaus on aikuiseen makuun maukas ja runsas, niin sitä on muukin tarjoilu. Tapahtuma on sallittu vain 18 vuotta täyttäneille. Tällöin anniskelualueita ei tarvitse erikseen karsinoida tapahtuma-alueelle. Luvassa on erilaisia juoma- ja ruokaelämyksiä.

– Perinteinen festariruoka loistaa poissaolollaan. Aikuinen yleisö haluaa hyvää ruokaa ja juomaa myös isoissa tapahtumissa. Siihen toiveeseen myös Iskelmäpuisto vastaa, promoottori Hansson lupaa.

Juttu on tiivistelmä 27.5. Hämeen Yrityssanomissa julkaistusta artikkelista. Lue koko juttu ja lehti tästä: