16.4.2019 klo 13:00
Uutinen

Iso-Syötteen palaneen hotellin yrittäjä rakennuttaa pikavauhdilla uutta: ”Siitä tulee elämys”

Yrittäjä Juha Kuukasjärvi on jo pitkällä uuden hotellin suunnittelussa. Projektia leimaa kiire, sillä ravintolan pitäisi olla käytössä jo joulukuussa.

Haastatteluhetkellä on kulunut muutama kuukausi tulipalosta. Yrittäjä Juha Kuukasjärven arki alkaa sujua, vaikka vuosi alkoi varsin eri merkeissä kuin hän oli suunnitellut. Tukena on koko ajan ollut hotellin toiminnan kehittämisessä tiiviisti mukana oleva vaimo Katariina.

– Fiilikset olivat aika epätodelliset, kun seisoin pihalla ja katselin tulipaloa. 23 vuoden ajan olen kehittänyt toimintaa lähes yhtäjaksoisesti. Siinä se sitten meni.

Hotelli Iso-Syötteen kiinteistön viimeinen remonttivaihe oli saatu valmiiksi joulukuun alussa. Ravintola oli remontoitu ja uudet kalusteet olivat tulleet tulipaloa edeltäneenä iltana. Tunnelma oli katossa. Ihmiset iloitsivat.

– Kun lähdimme kotiin vaimoni kanssa paloa edeltävänä iltana, totesimme vain, että nyt näyttää hyvältä. Oli kiva lähteä vuoden vilkkaimpaan sesonkiin, kun paikat olivat kunnossa.

Tulipalon seurauksena moni Kuukasjärven työntekijä menetti työpaikkansa. Erityisen paljon ongelmia palo toi alihankintaverkostolle.

Ei paluuta vanhaan

Palon jälkeen Kuukasjärven olo oli tyhjä. Ensimmäisenä mieleen tulivat vakuutukset.

– Meille kävi hyvin. Kun palon syy selvisi, päätökset vakuutusyhtiöstä tulivat nopeasti. Kaikki vahingot ovat korvattavia.

Huojennuksen jälkeen alkoi tulevaisuuden suunnittelu. Yrittäjän toive alkoi herätä, vaikka samaan aikaan mieli oli maassa ja menetyksen kokemus painoi raskaasti mieltä.

Vakuutusyhtiöltä tullut tieto huojensi selvästi Kuukasjärven mieltä, sillä korvaus oli täysimääräinen.

Nyt aikataulu on kireä, sillä ravintola pitäisi saada auki joulukuun alkuun mennessä. Uuteen hotelliin tulee kolme kerrosta. Kahteen kerrokseen tulee 12 uutta huonetta ja kaksi uutta sviittiä. Ylimpään kerrokseen kaavaillaan ravintolaa.

– Uudesta hotellista tulee ihan erilainen kuin vanhasta, elämys. Sisäänkäynnistä tulee hieno, siinä mennään kulkusiltaa pitkin. Ikkunapinta-alaa tulee paljon ja yläkerta rakennetaan hirrestä. Alapuolelle tulee iso terassi, Kuukasjärvi kertoo.

Uuden hotellin alimpaan kerrokseen rakennetaan kylpyläosasto, jonne hankitaan terapia-allas ja toteutetaan erilaisia hoitohuoneita. Lisäksi palveluihin kuuluvat muun muassa parturi ja kuntosali.

Sviiteistä erikoisin tulee olemaan Feeniks, jonka värimaailma koostuu mustasta, valkoisesta ja hopeasta.

– Tuhkasta nousee feeniks-lintu. Siitä tulee hieno, Kuukasjärvi maalailee.

Vaihtoehtona olisi ollut palanutta hotellia vastaavan rakennuksen pystyttäminen uudelleen, mutta sille yrittäjä ei lämmennyt.

– Päätettiin, että aletaan tehdä itse uudenlaista. Jos olisimme antaneet vakuutusyhtiön hoitaa homman, olisimme palanneet vanhaan. Uusi hotelli vastaa paremmin nykyaikaisia vaatimuksia.

Kuva: Jaani Föhr

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi