23.8.2018 klo 09:14
Uutinen

Isokyröläinen yritys osti kolmasosan hollantilaisesta rakennusalan firmasta

Perheyritys Westmoor Oy lähti mukaan osaomistajaksi hollantilaiseen teräsrakennehalleja valmistavaan yritykseen.  Suomi on yritykselle tärkeä markkina-alue.

Conexx® Holding B.V. on yritys, joka toimii pääasiassa Keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa. Westmoor Oy vastaa Conexxin valmistamien rakennusten myynnistä Pohjoismaissa sekä Baltiassa.

Hollantilaisyrityksen suurimmat myyntikonttorit ovat Suomessa, Venäjällä, Puolassa, Saksassa, Hollannissa ja Romaniassa.

Conexxin liikeideana on tarjota asiakkaalle teräsrunkoinen rakennus kokonaisuutena, johon kuuluvat perustukset, teräsrunko, betonielementit, seinät, katot, ovet, ikkunat ja ilmanvaihto asennustarvikkeineen ja viimeistelylistoineen. Yritys koordinoi myös itse rakentamista. Kohteet ovat muun muassa teollisuus- ja maatalousrakennuksia. Westmoorin yrittäjän Jarkko Kivelän mukaan jatkossa on tarkoitus keskittyä erityisesti teollisuusrakentamiseen.

Tuotteiden suomalaisuusaste nousee

Ulkomaalaisen yrityksen ostaminen Suomeen on melko harvinaista. Westmoor Oy työllistää neljä työntekijää, muun muassa Kivelän avovaimon.

Kivelä on nimitetty yrityskaupan jälkeen Conexxin myyntijohtajaksi ja aloittaa toimitusjohtajana vuoden 2020 alussa.

– Olen ollut mukana kehittämässä Conexxin tuotteita yli kymmenen vuotta. Nykyiset omistajat Jan De Keizer ja Piet Reijne kysyivät kiinnostustani tulla mukaan omistajaksi.

Conexx on toiminut yli 10 vuotta Suomessa.

– Ulkomailla arvostetaan suomalaista rakennustapaa, joten suomalaisuus on valtti koko Conexxille, Kivelä kertoo.

Kivelän mukaan tuotteiden suomalaisuusaste kasvaa tulevaisuudessa. Conexxin kokonaistyöllistävä vaikutus on Suomessa yli 100 henkilöä.

Kuvassa Jarkko Kivelä ja asiakas, koneita.com-yrittäjä Tuomas Tukeva. Taustalla Conexxin rakennus.