9.8.2018 klo 10:54
Uutinen

It-alan huima kasvu taittui – Alkukesällä selvästi vähemmän tilauksia

Suomen it-alalla pyyhkii edelleen hyvin, vaikka alkuvuoden poikkeuksellisen kova kasvuvauhti ei jatkunut enää alkukesällä.

Teknologiateollisuuden julkistaman suhdannekatsauksen perusteella it-alan henkilöstön määrä jatkaa kasvuaan, vaikka alalla toimivien yritysten tilauskanta oli kesäkuun lopussa seitsemän prosenttia pienempi kuin maaliskuun lopussa. Tästä huolimatta tilauksia oli kolme prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.

Suhdannekatsauksen mukaan Suomen tietotekniikka-alan yrityksissä työskenteli tammi–kesäkuussa kaksi prosenttia enemmän työntekijöitä verrattuna edellisen vuoden keskiarvoon. Kesäkuun lopussa henkilöstöä oli 69 000 eli noin 2000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tilausten määrän lasku on ollut nopeaa, mutta toisaalta alkuvuoden nousupiikki oli poikkeuksellisen suuri. It-alan yritysten tilausmäärä laski euromääräisesti huhti–kesäkuussa 27 prosenttia alkuvuoteen verrattuna.

Alkuvuoden piikin erikoisuudesta kertoo se, että yritykset saivat 60 prosenttia enemmän uusioa tilauksia kuin viime vuoden lopulla.

Tilausten määrä on kehittyi alkukesälläkin edelleen suotuisasti, jos tilannetta vertaa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi