Mirita_Saxberg_Itä_Helsingin_Yrittäjät
9.5.2022 klo 12:47
Uutinen

Itä-Helsingin Yrittäjien hallituksen jäseniä

Itä-Helsingin Yrittäjien hallituksen jäsenistä tällä kertaa esitellään jäsenvastaava Mirita Saxberg ja tiedottajan ja sihteerin rooleja hoitava Juha Pölönen.

Mirita Saxberg

Mirita Saxberg

”Olen viestinnän yrittäjä, opettaja, sinkkuäiti sekä sinnikäs pirulainen. Bisneskoulutettu johtamisen väitöskirjatutkija ja hallintotieteiden maisteri, joka on marinoitunut ihan oikeissa töissä. Olen työllistänyt toistasataa ihmistä tapahtuma-alan yrityksessäni, koordinoinut markkinointia isossa firmassa, opettanut opiskelijoita teineistä eläkeläisiin, toiminut pitkään ammattijuontajana sekä perehtynyt politiikan valtapeliin eduskunnassa ja kaupunginvaltuustossa seitsemän vuoden ajan. Tällä kokemuksella varustettuja tekijöitä ei tuolla liiku montaakaan.

Intohimoni on kuitenkin puhuminen. Ja kuunteleminen. Sitähän se vuorovaikutus yksinkertaistettuna on. Sinulla on asia, jonka haluat välittää eteenpäin. Kuuntelet vastaanottajia, muotoilet viestisi heille sopivaksi ja asiasi ostetaan. Helppoa? Ei. Opeteltavissa? Kyllä.

Koulutan ja valmennan parempia puhujia, parempia myyjiä, parempia vaikuttajia. Luon sisältöjä, jotka puhuttelevat, vaikka ne olisivatkin vain sanoja paperilla. Vahvistan asiakkaideni ääntä ja varmistan yhdessä heidän kanssaan, että se myös kuuluu ymmärrettävästi ja vaikuttavasti.

I communicate fluently in English. Förstår också svenska.”

Juha Pölönen

Juha Pölönen

”Olen myynnin ja markkinoinnin moniottelija. Palattuani 90-luvun lopulla Saksasta, asetuin Helsinkiin. Väliin mahtui pieni piipahdus kantakaupungissa, mutta vuonna 2001 palasin Itä-Helsinkiin. Olen ollut useissa yrityksissä osakkaana, osaa ollut perustamassa, joissakin tehnyt vuosien ajan päivätöitäkin. Yrityksiä on ollut piharakentamisen verkkokaupasta pohjoisen hiihtokeskukseen.

Noin 10 vuoden ajan tein toiminimiyrittäjänä vuokrajohtajatöitä, pääosin liiketoimintasuunnitelmia ja myyntiverkoston rakentamista pk-yrityksille. Etätöistä oli kokemusta samoin vuosikymmenen ajan jo ennen korona-pandemiaa. Yrittäjän toimisto on nykyään missä milloinkin, mutta pitkään ollut myös kotitoimistolla.

Myyntimies, -päällikkö tai -johtaja, vientipäällikkö ja toimitusjohtaja. Toimia on ollut monia. Uusiutuvan energian ratkaisujen parissa pääosin vuodesta 2010 lähtien. Tällä hetkellä teen töitä NAPS Solarin myyntitiimissä aurinkosähköjärjestelmien parissa. Olen myös osakkaana breakaway.cc-nimisessä gravel-pyöräilytapahtumia ja -aktiviteetteja tarjoavassa yrityksessä.

Puhun ja kirjoitan sujuvasti suomen lisäksi englantia, ruotsia ja saksaa. Kielitaito onkin parin vuosikymmenen ajan johdattanut minua kansainvälisiin työtehtäviin. Viime vuodet työt ovat kuitenkin pysyneet jo Suomessa ja aikaa on riittänyt myös luottamustehtäviin, muun muassa niin Itä-Helsingin Yrittäjissä kuin Pyöräliitossakin.”