Optikko360
4.3.2022 klo 13:35
Uutinen

Itä-Helsingin Yrittäjien uusia jäseniä

Antti-Jussi Lankinen, Optikko 360 -yrityksen uusi yrittäjä, kerro hieman itsestäsi ja yrityksestäsi.

”Minulla on yli 20 vuoden kokemus optikkoalalta, olen aikaisemmin toiminut franchising-yrittäjänä optikkoketjussa ja myös optikkoketjun palveluksessa alalta kokemusta on kertynyt jo melkoisesti. Kilpailukieltosopimuksen lakattua veri veti edelleen yrittäjyyden pariin ja huomattuani kauppakeskus Eastonissa vapaan liikepaikan alkoi pohdinta oman ammattitaidon käyttämisestä yksityisenä toimijana alalla, joka on melko ketjuuntunutta. Voisinko tehdä jotain paremmin, saisinko hyvän tiimin kasaan voisiko itsenäisenä optikkoliikkeenä menestyä pääkaupunkiseudulla?”

Kerroit, että ala on ketjuuntunut ja yksityisiä liikkeitä ei pääkaupunkiseudulle usein perusteta, kuinka liike juuri Itä-Helsinkiin?

”Täällä on hyvät mahdollisuudet ja asiakasvirrat ovat aika suuria. Itä – Helsingissä on myös paljon laatutietoisia asiakkaita, onhan esimerkiksi K-Citymarketkin valittu Suomen parhaaksi vuonna 2020. Uskon, että hyvällä palvelulla, osaavalla tiimillä ja pitkäjänteisellä asiakkaat huomioivalla työllä voi menestyä. Paikallisuus ja suomalaisen työn arvostus on tiimillemme tärkeää, linssimme muun muassa hiotaan suomessa, tällä taataan lyhyet toimitusajat ja voimmekin ylpeänä kertoa, että meillä on kolmen vuoden takuu ja myös avainlippu tuotteillemme.”

Mitä odotat yrittäjyydeltä tällä alueella?

”Kovaa ja pitkäjänteistä työtä, suomalaiset vaihtavat silmälaseja noin kolmen vuoden välein, joten liikkeen avauduttua samaa asiakasta palvellaan noin kolmen vuoden kuluttua uudelleen, useamminkin saa tulla piipahtamaan. Koronatilanteen jälkeen työ monipuolistuu, töitä tehdään eri paikoissa ja erilaisilla välineillä kiinnitettäisiin enemmän huomiota silmälaseihin ja niiden tuomaan helpotukseen. Lupaan, että työntekijöille lakisääteisten lasien hankkimisesta voidaan tehdä mutkatonta, helppoa ja toimivaa.”

Mitä toiveita ja odotuksia sinulla on yrittäjäjärjestölle?

”Yhteistyötä ja yhteisiä tapaamisia, yrittäjät löytävät nopeasti yhteisen sävelen työssään.”