23.7.2021 klo 13:33
Uutinen

Jääkahvia kuusenkerkkäsiirapilla ja omatekoista jäätelöä – tällainen on Origamikahvila

Vaikka Origamikahvilan ulkomuoto jo itsessään herättää mielenkiintoa, on torikahvilassa panostettu myös erityisesti lähialuetta tukevaan, omalaatuiseen tuotetarjontaan.

Karelia-ammattikorkeakoulun yrittäjäopiskelijat Jalmari Sivonen ja Katri Penttinen ovat olleet päävastuussa Joensuun kauppatorilla sijaitsevan Origamikahvilan päivittäisestä toiminnasta kuluneena kesänä. Jalmarin ja Katrin lisäksi Origami-projektin ydintiimiin kuuluu opiskelijayrittäjiä Kuulas Unit ja Pilke Innovations -osuuskunnista.

Kahvilatoiminta on lähtenyt käyntiin kesäkuussa, mutta valmistelutyö aloitettiin jo tammikuussa 2021. Jalmari ja Katri kuvaavat kahvilatoiminnan arkea antoisaksi, vaihtelevaksi ja opettavaiseksi. ”Tässä on hienoa se, että pääsee tekemään yhteistyötä paikallisten yrittäjien, organisaatioiden sekä muiden tahojen kanssa, sekä näin pääsemme tukemaan toinen toisiamme”, Jalmari summaa.

Tuotteita on tarjolla perinteisestä lakkajäätelöstä jääkahviin kuusenkärkkäsiirapilla. Mainittavaa on myös se, että opiskelijat valmistavat tuotteet pitkälti itse. Muita painotuskohtia ovat ympäristöystävällisyys sekä kestävä kehitys.

”Riverian puolelta meillä on ollut kuluneena kesänä myynnissä muun muassa Rileete -artesaanikonvehteja ja Nokiakka -porkkanainkiväärihilloa. Itse olen valmistanut myyntiin jäätelöitä, korvikekahvia ja mahlajuomia”, Pilke Products -elintarvikekonseptin perustaja Katri kertoo kahvilan tuotevalikoimasta.

Kahvilan pyörittäminen on antanut opiskelijayrittäjille kokemusta esimiestyöstä, taloudesta, markkinoinnista, asiakaskontaktoinnista sekä meille yrittäjille niin tutuista riskinotoista. Kahvilan toiminta on ollut tuottoisaa sekä Katrin ja Jalmarin omat vahvuudet pääsevät loistamaan.

Origamikahvila jatkaa elämäänsä Karelia-ammattikorkeakoulun ja Riveria ammatillisen koulutuksen opiskelijayrittäjien yhteisenä liiketilana. Seuraavaksi alkaa valmistautuminen marraskuussa starttaavaan joulutoriin Joensuun kauppatorilla.