14.9.2018 klo 14:44
Uutinen

Jääkiekon Liiga-kausi alkaa – tamperelaisyritys kehitti älykiekkojärjestelmän

Älykiekkojärjestelmän keinoälyyn perustuva analytiikka tuottaa jääkiekon ystäville uutta sisältöä

Jääkiekon kotimainen Liiga-kausi käynnistyy 69. kerran tänään perjantaina. Tamperelainen Bitwise on kehittänyt sarjan ympärille älykiekkojärjestelmän, joka on alkavalla kaudella käytössä neljällä paikkakunnalla.

Bitwisen ”maailman ensimmäiseksi reaaliaikaiseksi urheiluanalytiikkajärjestelmäksi” kutsuma Wisehockey oli viime kaudella käytössä Tampereen Tapparalla. Nyt älykiekkojärjestelmä on asennettu myös Oulun, Turun ja Helsingin halleihin.

Älykiekkojärjestelmästä saatavalla visuaalisella datalla voidaan tuoda esiin täysin uusia näkökulmia esimerkiksi suorissa tv-lähetyksissä.

Joukkueet voivat halutessaan tarjota faneilleen sovelluksen, jonka avulla jääkiekkoelämys nousee uudelle tasolle: katsoja voi seurata ottelun aikana suosikkipelaajansa liikkeitä, kuten nopeutta, luistelumatkaa ja jäälläoloaikaa, sekä laukaisunopeuksia ja tarkkuutta. Lisäksi älykiekko mahdollistaa reaaliaikaisella tiedolla valmentamisen, sillä peleistä kerättyä dataa voidaan hyödyntää sekä joukkue- että pelaajakohtaisesti, vaihto vaihdolta.

Bitwise kertoo parhaillaan käyvänsä neuvotteluja ulkomaisten toimijoiden kanssa, sillä kiinnostus automaattiseen ja reaaliaikaiseen urheiluanalytiikkajärjestelmään on suurta. Järjestelmän käyttö ei rajoitu vain jääkiekkoon, vaan sitä voidaan hyödyntää myös muissa lajeissa.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Bitwise