5.11.2021 klo 14:00
Uutinen

Janakkalan kunnan valitsema vuoden yrittäjä on Suomen Putkilaser Oy

Janakkalan kunnanhallitus on valinnut vuoden 2021 yritykseksi Suomen Putkilaser Oy:n. Yritys palkittiin Kiipulassa 5.11.2021 Verkostoidu ja vaikutu –yritysseminaarin päätteeksi.

Vuonna 2005 perustettu Suomen Putkilaser Oy on toiminut Tervakoskella vuodesta 2017 lähtien, minne se muutti yritykselle varta vasten räätälöityihin toimitiloihin Riihimäeltä. Toimitusjohtaja Janne Niemen lisäksi yrityksessä työskentelee kaksi muuta osakasta.

Erilaisten putki- ja profiiliosien laserleikkaukseen keskittyneen yrityksen kasvun on ollut vahvaa ja kannattavuus hyvä. Käytännössä yritys tekee omille asiakkailleen ympäri Suomen metalliosia, joista syntyy mm. huonekaluja, terveydenhuoltoalan laitteita, urheilu- ja kuntovälineitä, polku- ja moottoripyöriä, laitteita ja koneita.

– Kun aloitimme, putkien laserleikkaus oli suhteellisen uutta ja kilpailu pientä. Ajattelin, että hyvä jos saisin sillä liikeidealla työllistettyäni itseni ja ehkä pari muuta, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Janne Niemi.

Nyt Suomen Putkilaser Oy työllistää 30 henkeä ja sillä on Tervakosken lisäksi toimintaa Hyvinkäällä, Tampereella ja Sastamalassa. Vuonna 2021 yrityksen liikevaihto oli 5,3 miljoonaa euroa.

– Toistaiseksi työvoiman saannin kanssa ei ole ylivoimaisia ongelmia ollut. Koulutamme työtekijät itse, joten asenne ja persoona ovat ratkaisevampia. Tuotannossa tiettyjen putkimateriaalien saatavuuden kanssa on ollut haasteita, mutta melkein kaikki on tavalla tai toisella löytynyt.

Yritys on hyvä osoitus siitä, miten erikoistumalla voi rakentaa erinomaisen liiketoiminnan. Tervakoskella yrityksellä on tuotantotiloja 1 300 m2 ja lokakuussa 2021 hallin kupeeseen käynnistyi lähes 900 m2 laajennuksen rakentaminen. Laajennus mahdollistaa yrityksen kehittymisen ja kasvun Tervakoskella, sekä kertoo hyvistä mahdollisuuksista toimia Janakkalassa.

– Pyrimme kehittymään ja kasvamaan joka vuosi. Viiden vuoden päästä olemme vielä selvemmin Suomen johtava putkilasertoimittaja, tähyilee Janne Niemi tulevaisuuteen.

Janakkalan kunta on nimennyt vuoden yrittäjän jo vuodesta 1982 lähtien. Janakkalan Yrittäjät ry:n valitsema vuoden yrittäjä taasen julkistetaan yrittäjäjuhlassa 4.12.2021.