Jari-Pekka Koponen KSY

Jari-Pekka Koponen: Suomeen tarvitaan yrittäjäministeri

Jari-Pekka Koponen puhui lauantai-iltana juhlayleisölle Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa Jyväskylän Paviljongissa. Puheessaan hän vetosi paikalla olleeseen elinkeinoministeri Mika Lintilään, että Suomeen tarvitaan yrittäjäministeri parantamaan yrittämisen mahdollisuuksia 

Suomessa perustetaan kansainvälisesti vertaillen vähän yrityksiä. Työnantajayritysten lukumäärä on laskenut peräti 8000 vuoden 2013 jälkeen. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet yrittäjille erityisen vaikeita. Koposen mukaan ei ole muuta mahdollisuutta kuin edetä Suomen Yrittäjien mission mukaisesti kohti yrittäjyysyhteiskuntaa.  

-Suomi tarvitsee yrittäjäministerin, jonka tehtävänä on hoitaa elinkeinoasioita niin, että keskiössä on yrittäjä tekijänä. Tällä vahvistetaan yrittäjävetoisten yritysten mahdollisuutta tehdä hyvää liiketoimintaa, kasvaa ja työllistää. Haluan arvokeskustelua tästä lähiviikkoina, että keskusteltaisiin siitä, kuinka tärkeää olisi saada yrittäjille oma ministeri ja mitä se mahdollistaisi. 

Koponen muistutti myös muista Yrittäjäjärjestön ajankohtaisista teemoista, jotka huomioitiin juhlassa. Yrittäjät haluavat olla mukana maailman muuttumisessa, ja vastuullisuus on tullut mukaan kaikkeen toimintaa.  

-Keski-Suomen Yrittäjissä haluamme kiinnittää erityisesti huomiota pandemian jälkeiseen kasvun markkinaan. Nyt on markkina auki ja näemme kasvua ympärillä, ja tässä markkinassa pitää olla mukana. Yrittäjät ovat osa ratkaisua myös, kun rakennetaan vastuullista maailmaa. Ympäristöystävällisemmät ja muutoin vastuulliset tuotteet, palvelut sekä tavat tehdä syntyvät yrityksissä. Samalla syntyy paljon bisnesmahdollisuuksia. 

Lauantaina 23.4. järjestetty Keski-Suomen Yrittäjäjuhla kokosi pandemiatauon jälkeen paikalle noin 800 yrittäjää ja yrittäjien ystävää juhlistamaan yrittäjiä, yrittäjyyttä ja Keski-Suomea. 

Lisätietoja antavat: 

Keski-Suomen Yrittäjät 
Toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski, p. 050 563 7780, sanna-mari.jyrakoski@yrittajat.fi 
Puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen, p. 0400 833 211, jari-pekka@jari-pekka.fi