7.6.2018 klo 06:08
Uutinen

Jäsenet peukuttavat yrittäjäjärjestöä – ”Ilman yhteistyötä olisimme vain joukko yksinäisiä susia”

Yrittäjäjärjestö hemmottelee raskaan työn raastamia jäseniään sekä valtakunnallisten, että alueellisesti kohdistettujen jäsenetujen avulla. Jäsenet saavat nauttia niin oman yritystoiminnan kuin vapaa-ajan ja arjen kannalta merkittävistä helpotuksista ja huojennuksista. Mutta millaisista?

Yrittäjäjäsenen ei tarvitse kantaa kaikesta itse huolta. Jäsenille on tarjolla muun muassa maksutonta vero- ja lakineuvontaa, edunvalvontapalveluja ja yli satapäinen asiantuntijatiimi, joka on aina valmis auttamaan yrittäjää hädässä. Palvelut koskevat kaikkia yrittäjiä maanlaajuisesti. Vapaa-ajalla, jos sellaista koskaan liikenee, voi yrittäjä yrittää ottaa ilon irti monista rahanarvoisista eduista kuten lillumisesta kylpylähotellissa tai Tallinnan risteilystä. Ja jos sattuu ajamaan juuri oikean, yrittäjäjärjestön kanssa yhteistyötä tekevän huoltoaseman kautta, voi ajomatkakin osoittautua yllättävän edulliseksi.

Valtakunnallisten jäsenetujen lisäksi Lapin Yrittäjät tarjoavat omille jäsenilleen varta vasten kohdistettuja etuja, jotka koskevat niin viestintää kuin matkustamistakin. Pohjoinen sijainti on myös otettu huomioon ja lappilaiset yrittäjäjäsenet lentävät edullisesti Norwegianilla. Kaikista eduista pääsee nauttimaan helposti vilauttamalla yrittäjäjärjestön jäsenkorttia tai jäsennumerolla varustettua mobiilikorttia. Miten kätevää!

Kysyimme Lapin Yrittäjien jäseniltä, miten juuri he ovat hyötyneet jäsenyydestä.

– Milloin yrityksesi on perustettu ja kauanko olet kuulunut Lapin Yrittäjiin?
– Miksi alun perin liityit yrittäjäjärjestöön ja onko jäsenyys vastannut odotuksiasi?
– Miten jäsenyys on hyödyttänyt juuri sinua ja yritystäsi (valtakunnalliset ja alueelliset hyödyt)?
– Entä millaisia toiveita haluaisit esittää yrittäjäjärjestölle?

1. Leena Hiltula, 55, Simo, Ari Hiltula KY ja Wanhan Pappilan makasiinit

”Peukut kursseista ja koulutuksesta!”

Yritykseni on perustettu vuonna 1983. Simon Yrittäjien paikallisyhdistys oli silloin toiminut noin kahden vuoden ajan, eli toiminta oli vielä lapsenkengissä. Mutta niin oli yritystaipaleemmekin! Päässä pyöri monia ajatuksia ja kysymyksiä ja ajattelin, että yrittäjäjärjestöön kuuluminen saattaisi tarjota vastauksia. Kaipasin ennen kaikkea neuvoja omaan yritystoimintaan ja toivoin myös saavani mahdollisuuden tutustua muihin yrittäjiin. Niinpä vuoden 1984 tienoilla liityimme Yrittäjiin.

Olen sittemmin toiminut aktiivisesti sekä paikallisyhdistyksessä, että aiemmin myös aluejärjestön toiminnassa. Paikallisyhdistyksessä toimiminen on ollut mukavaa ja yrittäjäjärjestön jäsenyys on vastannut odotuksiani. Jäsenyyden ansiosta olen tutustunut monien eri alojen yrittäjiin, joita en ehkä muuten olisi koskaan oppinut tuntemaan. Tarvittaessa olen myös saanut nopeasti kaipaamiani neuvoja järjestössä työskenteleviltä asiantuntijoilta. Neuvoja olen kaivannut erityisesti esimerkiksi verotus -ja lakiasioissa.

Henkilökohtaisesti olen hyötynyt yrittäjäjärjestön jäsenyydestä monella tapaa. Olen tutustunut todella mielenkiintoisiin ihmisiin, oppinut lisää esimerkiksi viestintään ja kokoustekniikkaan liittyvistä asioista järjestön koulutusten kautta ja verkostoitumisen kautta saanut uusia asiakkaita. Lapin Yrittäjien sivuilta olen saanut ajantasaista tietoa yrittämiseen liittyvistä asioista. Peukut haluan antaa lyhyistä, intensiivisistä kursseista, joita on ollut paljon. Koulutus on aina tarpeen. Mutta tietenkin yrittäjän täytyy muistaa myös virkistäytyä – ja siihenkin yrittäjäjärjestö kannustaa!

Toivoisin, että valtakunnallisesti yrittäjäjärjestöllä olisi enemmän sananvaltaa. Aina painotetaan sitä, miten tärkeää yrittäjyys ja yrittäminen Suomessa on, mutta toisinaan tuntuu silti siltä, että yrittämisen arvostus maanlaajuisesti on heikolla tolalla. Yrittäjät tarvitsevat ehdottomasti oman edunvalvojan!

2. Ilona Liikanen, 28, Sodankylä, Tmi Ilona Liikanen

”Yrittäjäjärjestö tekee tärkeää työtä yrittäjyyden hyväksi. Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin pystymme asioihin vaikuttamaan”, tuumaa Sodankylän Yrittäjien hallituksen jäsen ja Tmi Ilona Liikanen -yrityksen yrittäjä Ilona Liikanen.

”Olen hyödyntänyt jäsenetuja ravintoloissa, paikallisliikenteessä ja huoltoasemilla”

Hieronta- ja personal trainer -palveluja tarjoava yritykseni on perustettu vuoden 2015 lopulla. Liityin heti yrittäjäjärjestöön ja minut valittiin samalla myös Sodankylän Yrittäjien hallituksen jäseneksi. Tällä hetkellä opiskelen yrittäjyyden ohella fysioterapiaa Lapin ammattikorkeakoulussa. Tarkoitus on valmistua joulukuussa 2019 minkä jälkeen yritykseni tarjoaa myös fysioterapiapalveluja.

Liityin yrittäjäjärjestöön, koska halusin tutustua muihin paikallisiin yrittäjiin, verkostoitua ja saada kokeneemmilta oppia yrittäjyyteni alkutaipaleella. Tärkein syy oli kuitenkin se, että halusin omalta osaltani vaikuttaa yrittäjyyden edistämiseen Suomessa. Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin pystymme asioihin vaikuttamaan. Yrittäjäjärjestö tekee tärkeää työtä yrittäjyyden hyväksi.

Jäsenyys on vastannut täydellisesti odotuksiani. Olen tutustunut muihin paikallisiin yrittäjiin, saanut yritykselleni näkyvyyttä ja sen myötä myös uusia asiakkaita. Olen hyödyntänyt yrittäjäjärjestön jäsenetuja lähinnä ravintoloissa, paikallisissa liikkeissä ja huoltoasemilla asioidessani. Lisäksi osallistun aktiivisesti jäsenille suunnattuihin iltamiin ja muihin tapahtumiin. Vuoden kohokohta on aina vuoden lopussa järjestettävä vuosijuhla pikkujouluteemalla. Jos jotain toivoisin lisää, niin sosiaaliseen mediaan, markkinointiin ja brändäämiseen liittyvää koulutusta yrittäjille. Sellaiseen osallistuisin mielelläni.

3. Katariina Maaninka, 27, Posio, parturi-kampaamo Infinite

Posiolainen parturi-kampaaja Katariina Maaninka on kuulunut Yrittäjiin noin kaksi vuotta. ”Alun perin lähdin jäseneksi puhtaasta mielenkiinnosta. Sittemmin jäsenyys on poikinut hallituspaikan Posion Yrittäjissä, ja olen mukana myös Lapin Nuorten yrittäjien työryhmässä”, hän kertoo.

”Jäsenyys on poikinut hallituspaikan ja auttanut verkostoitumaan”

Perustin oman toiminimen vuonna 2009 ja parturi-kampaamo Infinitessä olen työskennellyt vuodesta 2016 saakka. Yrittäjäjärjestöön olen kuulunut noin kaksi vuotta, mikä oli hyvä päätös. Lähdin yrittäjäjäseneksi silkasta mielenkiinnosta. Mietin, että mitä jäsenyys voisi minulle antaa ja lähdin katsomaan.

Tähän mennessä jäsenyys on poikinut minulle jo hallituspaikan Posion Yrittäjissä. Hallitukseen pääsy on tuonut minulle itsevarmuutta sekä omassa työssäni, että arjessa. Lisäksi olen lähtenyt mukaan vastaikään perustettuun, Lapin Nuorten Yrittäjien työryhmään. Se on tarkoittanut paitsi vaikuttamismahdollisuuksia yrittäjäjärjestössä, myös uudenlaista verkostoitumista muiden yrittäjien kanssa.

Yrittäjäjärjestön uutiskirjeistä löytyy aina paljon tietoa kun niihin vain ehtii perehtymään. Niistä on hyötyä oman yritystoiminnan kehittämisen kannalta. Suosittelenkin uutiskirjeiden lukemista lämpimästi kaikille yrittäjäjäsenille! Sen kummempia toiveita en oikein osaa yrittäjäjärjestölle esittää. Jäsenyys on täyttänyt odotukseni ja kaikki on toiminut kohdallani hienosti.

4. Minna Miettunen, 36, Kemi, Nuotio Digital Oy

Nuotio Digital Oy:n yrittäjä, kemiläinen Minna Miettunen on kiitollinen yrittäjäjärjestön jäsenyyden mukanaan tuomasta yrittäjäverkostosta. ”Nykyään olen myös Kemin Yrittäjien hallituksen jäsen. Olen vaikuttunut siitä tahdosta, millä paikallisyhdistys rakentaa parempia toimintaedellytyksiä ihan paikallisestikin”, hän toteaa.

”Ilman yhteistyötä olisimme vain joukko yksinäisiä susia!”

Yritykseni on perustettu loppuvuodesta 2016 ja olemme olleet jäsenenä yrittäjäjärjestössä ihan alusta asti. Itse asiassa olen ollut yrittäjäjärjestön jäsen jo vuodesta 2011, mutta aiemmin oman toiminimeni kautta. Nykyään olen myös Kemin Yrittäjien hallituksen jäsen.

Liityin alun perin jäseneksi ennen kaikkea jäsenetujen vuoksi. Jäsenyys on tarkoittanut lopulta myös paljon muutakin kuten hyviä verkostoja, hienoja elämyksiä, laadukkaita koulutuksia ja ennen kaikkea tärkeää edunvalvontaa. Hallituksen jäsenenä olen ollut erittäin vaikuttunut siitä tahdosta, millä paikallisyhdistys rakentaa parempia toimintaedellytyksiä myös paikallisesti. Aluejärjestöltä toivon edelleen laadukkaita koulutuksia ja kursseja yrittäjiä koskevista ja ajankohtaisista aihepiireistä. Lisäksi toivon hyviä yhteyksiä ja yhteydenpitoa ja vahvaa tukea paikallisjärjestölle.

Ennen kaikkea Yrittäjäjärjestön kautta minulle on rakentunut tiiviit verkostot toisiin yrittäjiin. Koen erittäin tärkeänä myös valtakunnallisesti tehtävän edunvalvontatyön ja vaikuttamisen Suomen päättäjiin. Ilman yhteistä järjestöä olisimme vain joukko yksinäisiä susia itsekseen yrittämässä!

Lisätietoa yrittäjäjärjestön valtakunnallisista ja alueellisista jäseneduista!


Lataamalla puhelimeesi maksuttoman Suomen Yrittäjät -mobiilijäsenkortin, jäsenyytesi ja siihen kuuluvat edut kulkevat mukanasi siellä missä sinäkin.