Sanna-Mari Jyräkoski
27.12.2021 klo 09:00
Uutinen

Jatketaan samaan malliin, pontevasti eteenpäin

Tehtävämme on parantaa yrittäjien toimintaedellytyksiä ja yrittämisen arkea. Haluamme, että Suomi on hyvä paikka yrittää ja Keski-Suomi erityisen hyvä. Kaikki yrittäjät ovat tervetulleita joukkoomme vaikuttamaan ja tuomaan viestiä omasta arjestaan.

Yhteiskuntavaikuttaminen on järjestömme ydintä. Yrittämisen olosuhteisiin vaikuttaa lukematon määrä asioita, ja meitä pyydetään moneen mukaan. Elinvoima syntyy yrittäjyydestä, muuta tietä ei ole. Yrittäjyys on nosteessa, se tuntuu liittyvän lähes kaikkeen. Jotta voimme saada aikaan oikeita ja vaikuttavia asioita, on rajattava ja keskityttävä olennaiseen.

Keski-Suomessa olennaista ovat yritysten investointimahdollisuudet, osaavan työvoiman riittävyys, logistiikka, kaavoitus ja rakennusvalvonta, yritysvaikutusten arviointi sekä yleisesti pienten yritysten mahdollisuudet olla pelissä mukana. Hyvinvointialueelle on juuri nyt rakenteilla monta kenttää, joilla haluamme pienten pelaavan täysillä osana joukkuetta. Sote ei toimi ilman yrittäjiä. Tarvitsemme palvelustrategian, joka pyrkii etukenossa vireän palvelumarkkinan kehittämiseen ja pakottaa arvioimaan päätösten yritysvaikutuksia. Silloin saadaan hyvää vipinää kentälle.

Lobbaamisen arki on työryhmiä, viestintää ja sidosryhmien tapaamista. Usein joudumme torjumaan yrittäjille haitallisia palasia isossa kokonaisuudessa, ja voitot ovat torjuntavoittoja. Jokainen voitto on yleensä useamman vuoden työn tulos ja saavutettu yhteistyössä monen muun tahon kanssa. Ilman hyviä suhteita sidosryhmiin emme onnistu. Työ ei näy tai kuulu joka hetki. Sulkien kerääminen hattuun ei ole olennaista, vaan oikeat tulokset. Vaikutamme rakkaudesta yrittäjiin ja yrittäjyyteen ja sitä kautta kaikille parempaan maailmaan.

Emme ole unohtaneet yrittäjän arkea tässä ja nyt. Palveluita arjen yrittämisen tueksi on elinkaaren eri vaiheissa ja tarpeissa kuolemanlaaksosta kasvuloikkiin. Tieto kulkee kanavissamme, ja avoin keskustelu on sallittua. Koska järjestömme on yrittäjien oma porukka, verkosto nousee ykköseksi arjen tukena. Tuoreessa jäsenkyselyssämme yrittäjäverkoston merkitys korostuu: huolet puolittuvat porukassa ja menestymisen mahdollisuudet moninkertaistuvat. Otsikko on poimittu jäsenyrittäjän antamasta palautteesta. Jatketaan voimalla ja porukan energialla pontevasti eteenpäin.

Menestystä ja ripaus onneakin uuteen vuoteen!