18.1.2019 klo 14:58
Uutinen

Jatkis-hanke vauhdittaa yrityskauppoja

JATKIS-hankkeen tarkoituksena on edistää omistajanvaihdoksien toteutumista Pohjois-Karjalassa auttamalla myyjiä ja ostajia kohtaamaan. Hankkeella pyritään lisäämään yrityskauppoihin liittyvää tietoa ja auttaa yrityksiä omistajavaihdoksen toteuttamisessa. Sekä myyjät, että ostajat saavat apua.

Onko tilanteeni potentiaalinen yritykseni myymiseen? Olisiko nyt hyvä paikka liiketoiminnan ostoon? Entä jos en minulla ei ole kokemusta yrityskaupoista, mistä sitä saan? Jatkis-hanke vastaa mm. näihin kysymyksiin.

Lähes jokainen yritys vaihtaa jossakin vaiheessa omistajaa, ellei lopeta toimintaansa ennen sitä. Tämän takia yritys kannattaa pitää aina siinä kunnossa ja järjestyksessä, että sen jatkuvuus omistajanvaihdoksen jälkeen on turvattu. Myös kaupankäynti yrityksen osakkeilla on helpompaa, kun asiat ovat järjestyksessä. Konkreettisesti yritykset saavat sparrausta kaupankäynnin suunnittelussa, valmistelussa ja mahdollisen yritysjärjestelyn aikana osallistuessaan hankkeeseen.

Jatkis-hanke järjestää erilaisia tilaisuuksia yrittäjille, joissa käsitellään aiheeseen liittyvää tietoa. Yrityskauppa on aina luottamuksellinen asia eri osapuolille. Asiat käsitellään luottamuksella ja juuri niiden henkilöiden välillä, joiden yrittäjä haluaa asiasta olevan tietoinen. Jos asian käsittely vaatii kahdenkeskisiä keskusteluja, niin niitä käydään tarvittava määrä. Hankkeen suunnitelma tarkentuu, kun ohjausryhmä on saatu koottua ja aloituskokous pidettyä. Yrittäjillä on mahdollisuus vaikuttaa hankkeen sisältöön ohjausryhmän edustuksen kautta sekä suoraan hanketyöntekijöitä kontaktoimalla. Hankkeessa työskentelevät projektipäällikkönä Jan Kontiainen ja osa-aikaisena hankeassistenttina Joonas Hiltunen sekä hankkeeseen mukaan tulevat asiantuntijat myöhemmin tehtävien valintojen mukaan.

Hankkeen yhtenä päätarkoituksena on motivoida yrityksiä yrityskaupoille ostomielessä. Nämä kaupat voivat olla osa valmistautumista yrityksen myyntiin.

Hankkeen aikana syvennetään keskustelua tilanteisiin sopien Janin ja muiden asiantuntijoiden kokemuksia esille tuoden. Tarkoitus on auttaa yrittäjiä luotsaamaan yritystä haluamaansa suuntaan ja antaa sopivasti ärsykkeitä hyvien ideoiden syntymiseksi.

Jatkikselle julkaistaan lähiaikoina verkkosivut, josta hankkeesta pääset lukemaan lisää.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Projektipäällikkö Jan Kontiainen p. 040 555 4348

Järjestöpäällikkö Joonas Hiltunen p. 050 448 8468