30.4.2020 klo 10:57
Uutinen

Jättilahjoitus! 60 000 eurolla suojavisiireitä suomalaisille hoivakodeille – ”Huutava pula”

Keskisuomalaiset yrittäjäystävykset lahjoittavat 60 000 eurolla suojavisiireitä hoivakodeille ympäri Suomen. Lahjoitus kohdistuu 150 hoivakotiin.

Yrittäjien tempauksen taustalla on huoli ikääntyvien vanhusten turvallisuudesta korona-aikana sekä halu tehdä poikkeusaikana konkreettinen hyvä teko.

Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Anni Lausvaara pitää lahjoitusta merkittävänä.

– Lahjoituksen vaikuttavuus on todella suuri, sillä suojavarusteista on vanhustenhuollossa huutava pula. Arvostamme, että lahjoitetut tuotteet ovat korkealaatuisia ja kotimaisia. Me autamme mielellämme kanavoimaan visiirit hoivakoteihin, Lausvaara kommentoi.

– Yli 70-vuotiaat ihmiset ovat olleet aikoinaan rakentamassa meidän hyvinvointiyhteiskuntamme. Nyt on todella upeaa, että nuoremmat ikäluokat osoittavat heille kiitollisuuttaan huolehtimalla vanhusten turvallisuudesta.

Hyväntekeväisyyttä tekeviä yrityksiä edustava Matti Perkkiö kertoo, että tempaus halutaan kohdistaa sinne, missä tarve on kovin.

– Hoiva-alalla on suojavarusteista pulaa, ja on käynyt ilmi, että jotkut yrittävät rahastaa hengityssuojaimilla. Tämä on meidän vastaiskumme suojavälinekiskureille, Perkkiö taustoittaa.

Hyväntekeväisyyspotilla pystytään hankkimaan reilut 5000 suojavisiiriä. Lahjoitettavat visiirit on valmistettu sataprosenttisesti Suomessa, ja ne on tehnyt 4M Suomi. Visiirit voidaan pestä ja käyttää useaan kertaan.

Suojavisiirit lahjoittavat yritykset ovat Asianajotoimisto Fenno, Joma Rakennus, Jyskän varastomyymälä, Kymppiremontit, LämpöYkkönen ja Trustmary.

Kuvassa: Johannes Karjula (Trustmary), Valtteri Ylimäki (Trustmary), Markku Vuorma (Joma Rakennus), Timo Puustinen (Jyskän varastomyymälä), Tuomas Taskila (Kymppiremontit), Matti Perkkiö (LämpöYkkönen), Jaakko Hämäläinen (Kymppiremontit), Harri Hämäläinen (4M Suomi).

Muita kiinnostavia aiheita