7.2.2017 klo 14:33
Uutinen

Jättitilaus Malesiaan: Lähes puolet laitilalaisyrityksen liikevaihdosta

Econet-konserniin kuuluva Dewaco toimittaa Malesiaan rakenteilla olevalle jätevedenpuhdistamolle 96 ketjulaahainjärjestelmää ja 48 moottoroitua pintalietteenpoistojärjestelmää asennuksineen.

Yhtiö on aloittanut toimitukset vuodenvaihteessa. Dewacon historian suurin tilaus on konsernin toimitusjohtajan Matti Leppäniemen mukaan lähes puolet yrityksen liikevaihdosta. Vuoden 2016 liikevaihto on noin 6,4 miljoonaa euroa. Näin ollen kauppa on noin kolmen miljoonan euron arvoinen.

Kuala Lumpuriin rakenteilla oleva jätevesipuhdistamo on valmistuessaan yksi Malesian suurimmista ja laitos käsittelee lähes miljoonan asukkaan jätevedet. Puhdistamon on määrä valmistua vuonna 2020.

”Infrahankkeissa projektisykli on hirveän pitkä”

Econet Group avasi myyntikonttorin Kuala Lumpuriin, Malesiaan noin kolme vuotta sitten.

– Tällaiset kaupat vaativat sellaista vierihoitoa, Econet Groupin yksi perustajista Matti Leppäniemi kertoo Yrittäjäsanomille puhelimitse Kiinasta.

Matti Leppäniemi perusti kahden muun yrittäjän kanssa Econetin vuonna 2001 management buy-outina Skanskan järjestellessä toimintojaan uudelleen.

Jätevedenpuhdistamolle toimitettavia järjestelmiä koskevat neuvottelut aloitettiin pari vuotta sitten.

– Tällaisissa infrahankkeissa projektisykli on hirveän pitkä. Esisopimus oli vuoden voimassa, ja se sitten vahvistettiin viime kädessä. Vaikeaksi asian tekee se, että raaka-aineiden hinnat vaihtelevat 2-3 vuoden aikana isostikin, muttei ostaja ajattele, että se automaattisesti nostaisi heidän hintaansa.

Vesi- ja ympäristötekniikan palveluita

Järjestelmät toimitetaan jätevedenpuhdistamolle kolmessa erässä kahden kuukauden välein. Järjestelmien asennukset alkavat heti toimituserän saavuttua työmaalle. Laitteistojen lopullinen käyttöönotto on vuoden loppuun mennessä.

Projekti on työllistänyt koko Dewacon Laitilan tiimiä ja konsernia. Kauppa on myös merkittävä koko Econet-konsernille.

– Näin suuren toimituksen hallinta ja koordinointi on ollut haastavaa, mutta palkitsevaa. Hioutuneen tiimityöskentelyn ansiosta valtava toimitus on kuitenkin edennyt täysin ajallaan, kertoo Dewacon tehtaanjohtaja Jari Virtanen.

Econet Group työllistää noin 80 henkilöä. Se on vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys. Konserniin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Konsernin liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa.

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta@yrittajat.fi