Jessica Huhtinen on yhdistänyt yrittäjyydessään kaksi intohimoaan, käsityöt ja urheilun. Kuva: Marko Koivistoinen/Kuvakeikka
29.12.2022 klo 08:54
Uutinen

Jessica Huhtisen yrittäjyys syntyi kahden intohimon yhdistämisestä – ”Kysyntä sai minut miettimään, että tästähän voisi tehdä ammatin”

Kuopiolainen Jessica Huhtinen tekee töitä sen eteen, että jonain päivänä hänellä on omaa nimeä kantava fitness- ja voimisteluvaatebrändi.

Kaikki olisi voinut mennä toisin, mikäli ovet poliisikouluun olisivat avautuneet Jessica Huhtiselle ensi yrittämällä. Sisäänpääsy jäi kuitenkin kolmesta pisteestä kiinni. Jessica pääsi urheiluliikkeeseen töihin ja löysi työn kautta itselleen fitness-valmentajan. SM-kisoja varten hän ompeli näyttävät kisa-asunsa, ja pian alkoi sataa pyyntöjä myös muilta. Ehkäpä taitava ompelija voisi tehdä kisa-asut heillekin?

– Kysyntä sai minut miettimään, että tästähän voisi tehdä ammatin. Tajusin, että olisi hienoa yhdistää kaksi intohimoani eli käsityöt ja urheilu, Jessica Huhtinen kertoo.

Yrittäjyys alkoi pyöriä mielessä, ja Ingmanedun ammattiopistosta löytyi mittatilausompelijan linja. Koulussa oli mahdollista suorittaa Nuori Yrittäjyys ry:n kehittämä Vuosi yrittäjänä -ohjelma, ja jo haastattelussa määrätietoinen nainen kertoi, että haluaa yrittäjyyskurssille mahdollisimman nopeasti.

Kesällä 2021 Jessica valmistui mittatilausompelijaksi. Kouluajan Jessica teki voimistelupukuja, fitness-bikineitä, koiranvaatteita sekä suunnitteli myös vapaa-ajan ja urheiluvaatteita. Nyt häntä työllistää muun muassa äitiyspakkaukseen sarjatyönä tehtävät vauvanhousut sekä yhteisen vaatemallistoin luominen toisen yrityksen kanssa.

– Osasin jo ommella, joten halusin keskittyä opinnoissa liiketoimintapuoleen. Lopulta opettaja ilmoitti minut Nuori Yrittäjyys -yhdistyksen Uskalla yrittää -kilpailuun, ja voitin OP-ryhmän palkinnon, Jessica hymyilee.

Huonoinakin aikoina pystyy pärjäämään

Jessica Huhtinen aloitti yrittäjänä keskellä koronapandemiaa. Vanhemmat yrittäjät varoittelivat, että on normaalia, että liiketoiminnan kunnolla käyntiin saamiseen voi kulua useampi vuosi. Oman erityisosaamisen löytäminen varhaisessa vaiheessa auttoi Jessicaa kuitenkin saamaan asiakkaita nopeasti Jessie-yritykselleen.

– Yllätyin, miten minut löydettiin somesta, vaikken markkinoinut palveluitani, Jessica iloitsee.

Jessican vinkit yrittäjyydestä haaveileville

  • Kehitä liikeidea oman mielenkiinnon ympärille. Tällöin sinulla on riittävästi tietotaitoa ja voit seistä oman yritykseksi ja brändin takana. Kaikille tulee hetkiä, jolloin on epävarma fiilis, mutta usko omaan tekemiseen tulee takaisin, kun liikeidea on sellainen, mistä on aidosti kiinnostunut.
  • Tee asioita pienin askelin omaan tahtiin. Virheitä ei pidä säikähtää, sillä muuten ei opi.
  • Tee työt hyvin ja huolella. Kuuntele asiakasta. Tyytyväinen asiakas kertoo sinusta eteenpäin ja suosittelee somessa. Mitä useammalle jätät hyvän fiiliksen, sitä nopeammin sana lähtee kiirimään. Hyvät tekijät muistetaan.

Teksti: Ulla Alakangas/Nuori Yrittäjyys ry
Juttu on julkaistu aiemmin tänä vuonna nuoriyrittajyys.fi-sivustolla

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.