Joensuun Moottorikelkkailun MM-kilpailut: Paikallista yrittäjäyhteistyötä ja maailmanluokan meininkiä!

Joensuulainen Veini Haapasalo (Jarisport Oy) tunnetaan kovana autokauppiaana. Mutta vieläkin kovempana moottorikelkkailun ystävänä. Niin kovana, että hän päätti tuoda lajin MM-kilpailut ensimmäistä kertaa Joensuuhun.

–  Joensuussa ei ole ollut vastaavaa tapahtumaa koskaan. Tuntui, että nyt oli siis oikea aika ja tarpeeksi intoa ryhtyä tähän hommaan ja paikata tämä urheilukulttuurin ammottava aukko, Veini toteaa innostuneena.

Snowcross on moottorikelkoilla ajettava kilpaurheilulaji, jossa yhdistyvät lumiset ajoradat, vauhti ja korkeat hypyt. Suljetulla radalla tapahtuvissa kisoissa riittää jännitystä, kun 15–20 kilpailijaa ympäri maailman mittelöi toisiaan vastaan sykettä nostattavissa tilanteissa.

Järjestelyyn Veini on tsemppannut lajin kansainvälisten toimijoiden ja kumppaneiden lisäksi paljon paikallisia ja valtakunnallisia yrityksiä, organisaatioita ja yhteisöjä. Mukana on Raviradan toimijoiden lisäksi mm. OP Pohjois-Karjala, S-Pko, AtFlow Oy, Jokikone, Kärripojat, Riveria, Kontiomehu ja Vaatemyynti.fi.

– Tällä tavalla saadaan rakennettua Joensuun urheilukulttuuria, tuettua paikallista yhteistyötä, verkostoitua toimijoita ja tutustettua ihmisiä uuteen urheilumuotoon. Kaikki saavat kaupan päälle vielä hyvän mielenkin!

Snowcrossin MM-kisat alkoivat Turkista ja seuraavat kilpailut ajetaan Joensuussa Raviradalla 13.-14.4.2024, jossa kilpaillaan FIM Snowcross MM-pisteistä EM-luokista. Tällä kertaa on vuorossa myös naisten MM-kilpailut. MM-sarjan viimeinen kilpailu ja finaali ajetaan Norjan Kirkkoniemessä 19.-20.4.2024.

Lue lisää kilpailusta täältä!

Kuva ja teksti: Joonas Hiltunen, 2024 FIM Snowcross World Championship