3.11.2019 klo 18:45
Uutinen

Johan Ångerman on vuoden maakunnallinen yksinyrittäjä Rannikko-Pohjanmaalla

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät on valinnut Johan Ångermanin vuoden maakunnalliseksi yksinyrittäjäksi. Hän vastaanotti tunnustuksen lauantaina 2.11. yrittäjäjuhlassa Vaasassa.

Johan perusti ensimmäisen yrityksensä 80-luvun puolivälissä. Hän oli ennen sitä tehnyt muutaman vuoden töitä kirvesmiehenä ja muurarina. Hän tarvitsi yrityksen koordinoidakseen rakennusprojekteja Vaasan seudulla. Vuonna 1989 hän siirtyi Svenska Yrkesinstitutin palvelukseen ja laittoi yrityksen pöytälaatikkoon. Hän opetti myös ulkomailla, tarkemmin sanottuna Zimbabwessa, jossa hän kolmen vuoden ajan opetti paikallisia rakennusmiehiä. Afrikasta kotiin tultuaan hän perusti kahden ystävänsä kanssa Trivalde nimisen yrityksen, joka keskittyi rivitalojen rakentamiseen. Koulupenkki kutsui jälleen uuden vuosituhannen alussa, kun uusi laki vaati korkeakoulututkinnon rakennuslupapiirustusten laatimiseen. Vuonna 2005 Johan oli oikeutettu käyttämään rakennusarkkitehdin titteliä ja samana vuonna hän perusti nykyisen yrityksensä Arkkitehtipalvelu Johan Ångerman.

Monet tuntevat Johanin televisio-ohjelmasta Strömsö. Hän oli mukana rakentamassa kuvauspaikkoja ohjelmassa 10 vuoden ajan. Johan on ollut aktiivinen myös Stundarsin toiminnassa, ja hänestä on kasvanut perinteisten Pohjalaistalojen ja puurakentamisen erikoisasiantuntija. Hän mainitsee Bergön yhdistetyn koulun ja palvelutalon, Maalahden palvelutalon, Petolahden lukion sekä Boatcenterin ja Engsbo Motorsin liikerakennuksen Vaasan Vaskiluodossa kohteina, joihin hän on erityisen tyytyväinen. Innostuksen puusta rakentamiseen hän sai isoisältään. Johanin mielestä puusta rakentaminen kestävää, ekologista, taloudellista ja kierrätettävää, eli toisin sanoen ympäristöteko.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät haluaakin palkita Johan Ångermanin jatkuvasta ammattitaidon ylläpitämisestä ja ympäristöajattelusta rakennusalalla. Aluejärjestön yksinyrittäjäverkoston puheenjohtajan Birgit Nurmelan mukaan Johan on erinomainen esimerkki siitä, kuinka kouluttautuminen ja omien taitojen kehittäminen johtaa parempaan asiakastyytyväisyyteen ja liiketoiminnan kannattavuuteen.

– Tällä hetkellä yksinyrittäjiä on jo reilusti yli puolet Suomen yrittäjistä. Panostaminen yksinyrittäjiin ja heidän hyvinvointiinsa tuo säästöä kansantaloudelle, toteaa Nurmela.