24.8.2017 klo 10:51
Uutinen

Johtajatulet kokoaa 2000 partiolaista Evolle

Suomen Partiolaisten järjestämä Johtajatulet-tapahtuma kerää 25.-27.8. yli 2000 osallistujaa Hämeenlinnaan Evon retkeilyalueelle.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi Johtajatulilla on sata erilaista työpajaa, joissa luodaan parempaa johtajuutta. Tapahtuman puhujina ja kouluttajina ovat mm. Risto Siilasmaa, Bruce Oreck, Peter Vesterbacka, Irja Askola, Reetta Meriläinen ja Ville Tolvanen.

Ajatus Johtajatulien järjestämisestä syntyi kolme vuotta sitten ja ensimmäinen tapahtuma järjestettiin syksyllä 2015.
– Partiossa uskomme, että kaikki ongelmat voidaan ratkaista paremmalla johtamisella. Johtajatulet onkin luotu antamaan välineitä ja inspiraatiota heille, jotka haluavat kehittää itseään johtajana, kertoo Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm.

Partio kouluttaa vuosittain tuhansia nuoria johtajia. Partioharrastukseen kuuluu johtamistehtäviä aina sudenpenturyhmän ohjaamisesta erikokoisiin projekteihin, esimerkiksi leirien ja tapahtumien järjestämiseen. Johtajatulet tuo partiossa toimivia nuoria yhteen pohtimaan johtajuutta eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Tapahtuman vaikutukset eivät jää vain Evon metsiin.
– Kun yli 2000 johtajaa ryhtyy viikonlopun jälkeen paremman johtamisen vallankumoukseen, on sen vaikutus yhteiskunnassa – yrityksissä, järjestöissä, politiikassa, työyhteisöissä – melkoinen, Munsterhjelm summaa.

Johtajatulet on poikkeuksellinen johtajuusseminaari, sillä tapahtumapaikkana on metsä. Auditorioiden sijaan työpajoissa istutaan siis mättäillä ja kantojen päällä eikä raittiista ilmasta ole puutetta. Osallistujat sekä osa puhujavieraista nukkuvat viikonlopun teltoissa.

Partiolaisista kun on kyse, tapahtuma on kuorrutettu elämyksellisillä elementeillä. Perjantaina alue täyttyy tunnelmallisista nuotioringeistä. Lauantaina osallistujat heräävät juhlistamaan Suomen Luonnon päivää lipunnostolla auringon noustessa klo 5.56. Lauantai-iltana Syödään yhdessä –tempaus kokoaa kaikki yli 2 000 osallistujaa nauttimaan illallista 400 metrin mittaisen yhteisen pöydän äärelle.

Tapahtuman verkkosivut >>
Tapahtuman ohjelma >>
Seuraa somessa Facebookissa ja Instagramissa ja Twitterissä #partioscout #johtajatulet