31.12.2020 klo 20:09
Uutinen

Jokelan Yrittäjät palkitsivat jäsenyrityksen vuoden ”koronateosta”

Yhden Tähden Tarinan ravintoloitsijat Laura ja Pekka Mäkinen palkittiin koronateko-diplomilla. Jokelan Yrittäjät ry päätti vuonna 2020 huomioida sellaisen jäsenyrityksen yrittäjineen, joka on löytänyt uusia luovia keinoja asiakkaidensa tavoittamiseksi ja ideoinut kokonaan uusia palveluja tänä poikkeuksellisena pandemiavuonna. Huomionarvoista on myös, että kyseinen yritys toimii alalla, jota Covid19 -rajoitukset ovat kohdelleet erityisen rankasti.

Asiakkaille korvapuusteja ja äitienpäivän brunssikasseja ruusujen kera

Yhden Tähden Tarinan ravintoloitsijat Laura ja Pekka Mäkinen palkittiin koronateko-diplomilla. Jokelan Yrittäjät ry päätti vuonna 2020 huomioida Vuoden koronateko -kunniakirjalla sellaisen jäsenyrityksen yrittäjineen, joka on löytänyt uusia luovia keinoja asiakkaidensa tavoittamiseksi ja ideoinut kokonaan uusia palveluja tänä poikkeuksellisena pandemiavuonna. Huomionarvoista on myös, että kyseinen yritys toimii alalla, jota Covid19 -rajoitukset ovat kohdelleet erityisen rankasti.

Ravintola Yhden Tähden omistajat Laura ja Pekka Mäkinen saivat ansaitsemansa palkinnon hyvästä työstään ravintola-alaa rankasti kurittaneena vuonna 2020.

Yrittäjät ovat luoneet työpaikan ja uutta työtä, joka on merkittävää ravintola-alan kriisivuonna, eikä heidän ole tarvinnut lomauttaa vakituista työntekijäänsä. Ja tämä kaikki on ollut mm. mahdollista, koska lounasruokaa, korvapuusteja ja muita itse tehtyjä herkkuja on kuljetettu kotiinkuljetusperiaatteella Jokelan, Hyvinkään ja Kellokosken alueella. Äitien päivän brunssikassit menivät kuin kuumille kiville ja yrittäjäpariskunta myönsikin, että niiden huikea suosio yllätti tehokaksikon itsensäkin. Brunssikassi oli myös osoitus yrittäjien yhteistyöstä, koska mukana äitien brunssikassissa oli paikallisen kukkaupan Jokelan Kukkataikureiden äitienpäiväruusukin!

Lisäksi suurta mukautumiskykyä osoittaa se, että tämän kaiken täysin uuden ja luovan ideoinnin ohella Laura ja Pekka ovat myös monipuolistaneet ja uudistaneet jatkuvasti arkipäivien lounasmenuta. Listalta löytyy tätä nykyä niin sanottua rekkamiestyyppistä uunimakkaraa, kasvisruokia ja jopa täysin vegaanisia ruokia sulassa sovussa samasta kattauksesta ja ehkä jopa saman pöytäseurueen lautasilta.

Vuoden koronateko -kunniakirja on tänä vuonna ainoa Jokelan Yrittäjien jakama tunnustus

Jokelan Yrittäjien puheenjohtaja Tarja Koski-Sipilä tavoitti ansioituneen yrittäjäpariskunnan kotoaan vuoden viimeisenä päivänä. Koski-Sipilä kertoo, että Jokelan Yrittäjien hallitus päätti tänä vuonna olla valitsematta perinteisesti vuosittain palkittua Vuoden Yrittäjää, koska jokainen yrittäjä on tänä poikkeusvuonna joutunut venymään ja useimmat muuttamaan toimintapojaan radikaalistikin ja osalta on tyrehtynyt tilapäisesti työrintaman kiireet kokonaan.

Lähdimme tänä vuonna sillä periaatteella, että jokainen jäsenyrittäjämme on vuoden yrittäjä” kertoo Tarja ja lisää toivovansa, että tuttu koko Tuusulan alueen yhteinen yrittäjäjuhla pystyttäisiin järjestämään tulevana vuonna normaalisti koska juhla luo ansioituneiden yrittäjien palkitsemiselle arvokkaat puitteet.