16.10.2019 klo 15:22
Uutinen

Joroinen Etelä-Savon yrittäjäystävällisin ja Sulkavalle kunniamaininta

Joroinen palkittiin keskiviikkona Etelä-Savon yrittäjäystävällisimmäksi kunnaksi.

Palkinto aidosta tekemisestä

Joroisissa Elinkeinopoliittisen ohjelman linjaukset näkyvät toiminnassa. Kunnassa panostetaan vuosittain voimakkaasti yritystoimintojen kehittämiseen. Käytettävä summa on kirjattu kunnan talousarvioon. Kuluvana vuonna summa on 206 eur/ asukas. Luku sisältää yritysneuvontaa, elinkeinojen kehittämistä, suoraa avustusta toimijoille sekä elinkeinoelämää tukevia investointeja kuten yritystalon ja yritysten infraan liittyviä toimintoja.

Yhteistyötä tehdään kaikilla tasoilla. Kuluvan vuoden alussa voimaan tullut pienhankintaohje huomioi paikalliset toimijat. Yrittäjyyskasvatus on huomioitu. Lukiossa toimii Osuuskunta Joroisten lukion Eihvel. Kunta on mukana ”Yritys oppii ja menestyy 2 -hankkeessa”.

Yrittäjätapaamisia järjestetään säännöllisesti ja ne dokumentoidaan. Palvelusetelit ovat käytössä sosiaali- ja terveyspalveluissa ja maahanmuuttajien työllistymistä edistetään. Joroisilla on voimakas positiivinen vaikutus yli maakuntarajojen. Joroisissa on monen juvalaisen, mikkeliläisen, pieksämäkeläisen ja varkautelaisen työpaikka, korostaa kehittämispäällikkö Tomi Heimonen maakuntaliitosta.

Sulkavalla soudetaan samaan suuntaan

Kunnissa tehdään kautta linjan aktiivista työtä. Tulevina vuosina voimme odottaa kovaa kilpailua ykkössijasta, iloitsee puheenjohtaja Nina Rasola Etelä-Savon Yrittäjistä. Tästä syystä kilpailussa jaettiin myös kunniamaininta. Sen sai Sulkava.

Kunnassa uskotaan positiivisesti omiin mahdollisuuksiin. Laadukkaat tietoliikenneyhteydet takaavat etätyön mahdollisuuden. Kunta on panostanut yrittäjyyskasvatukseen. Sulkavan lukio on yrittäjyyspainotteinen ja nuorten työllistymistoimenpiteitä tehdään yhteistyössä kunnan ja yrittäjien kanssa.

Elinvoimastrategia huomioi jo nyt tien 438 ja Vekaransalmen sillan tuomat mahdollisuudet. Sulkava toimii aktiivisesti Saimaa Geoparkissa. Pirteän poikkeuksen perinteisiin yhteistyökuvioihin antaa niin sanotut saunafoorumit, jossa kunnan viranhaltijat ja yrittäjät pohtivat yhteisiä asioita.

Kilpailu oli Etelä-Savon Yrittäjien ja Etelä -Savon maakuntaliiton yhdessä järjestämä. Kysymyksiin vastasivat kuntien viranhaltijat, luottamushenkilöt ja yrittäjät. Kilpailu toteutettiin ensimäistä kertaa ja siihen osallistui 11 kuntaa eteläsavolaista kuntaa.

Kilpailun raati:
Tomi Heinonen, kehittämispäällikkö, Etelä-Savon maakuntaliitto p. 050 522 8587
Heli Tavasti, toimitusjohtaja, Mikkelin seudun Uusyrityskeskus p. 050 350 2055
Nina Rasola, puheenjohtaja, Etelä-Savon Yrittäjät 050 517 0472
Mirja Hytönen, järjestöpäällikkö, Etelä-Savon Yrittäjät p. 0500 651 312

Lisätiedot:
Nina Rasola, puheenjohtaja, Etelä-Savon Yrittäjät p. 050 517 0472
Joonas Hänninen, kunnanjohtaja, Joroinen p. 040 676 5544
Päivi Anias, puheenjohtaja, Joroisten Yrittäjät p. 044 973 0301
Juho Järvenpää, kunnanjohtaja, Sulkava p. 044 417 5212
Juha Reponen, puheenjohtaja, Sulkavan Yrittäjät p. 040 726 4619