Yrittäjäjuhlassa palkittiin Vuoden Yrittäjinä Johanna ja Juho Anttonen. Nuorina Yrittäjinä Miia Salinto ja Samu Katainen. Hopeisen ansiomerkin sai Pirjo ”Iita” Heikkinen.

Joroisten Yrittäjät ry palkitsi vuoden parhaita

Joroisten Yrittäjät ry haluaa Vuoden Yritys valinnallaan kiinnittää huomiota maatalouden ahdinkoon ja huoltovarmuuden merkitykseen. On äärimmäisen tärkeää pitää huolta siitä, että maatalous- ja elintarvikepuolen toimijoilla säilyy mahdollisuudet tehdä työtään ja elää sillä.Me kaikki syömme ihan joka päivä ja siihen kyetäksemme ruokaa on tuotettava joka päivä. Huomioiden viime aikojen tapahtumat, meillä ei ole varaa hävittää kotimaista tuotantoa ja jäädä tuontiruuan varaan. On totta, että suomalainen ruoka ei ole ehkä halvinta, mutta se on puhdasta, lähellä tuotettua, helposti saatavaa ja uskaltaisimme väittää, parhaan makuista.

Haluamme kiittää ja palkita kaksi nuorehkoa yrittäjää, jotka tekevät pitkää päivätyötä maatalouden parissa, varmistaakseen että meillä kaikilla riittää evästä.

Joroisten Yrittäjät ry:n Vuoden Yritykseksi valittiin Maatalousyhtymä Anttonen Johanna ja Juho.

Sisarusten muodostama maatalousyhtymä pyörittää ansioituneesti Koivukummun lihakarjatilaa Lahnalahdessa. Tila toimii jo kolmannessa polvessa, Anttosten isoisä hankki sen omistukseensa sotien jälkeen. Tilalla aloitettiin nykyaikainen lihakarjan pito sisarusten isän, Jaakko Anttosen aikaan. Perheen lapset kasvoivat kiinni tilan töihin ja elämään. Kun isä melko yllättäen sairastui ja menehtyi, oli selvää, että tilalla jatketaan toimintaa. Vuonna 2015 tila siirtyi virallisesti sisaruksille ja molemmat työskentelevät tilalla ja lisäksi apuna on 1-3 työntekijää kausiluonteisesti.

Johannan ja Juhon käsissä tila on kasvanut ja kehittynyt. Maaseudun rakennekehitys ohjaa kasvattamaan tilakokoja ja niinpä Anttosten tilan suojissa elää noin 600 eläintä. Tila on nykyaikainen kylmä pihattotila, joka sopii liharotuisen karjan kasvatukseen. Eläimillä on tilaa liikkua ja pehmeät aluset sekä mahdollisuus elää hyvää, lajinmukaista elämää. Anttosen sisarukset joutuivat yllättävässä tilanteessa jo nuorina ottamaan vetovastuun isosta maatalousyrityksestä. He ovat maanviljelijöitä, jotka ovat uskoneet maatalouden mahdollisuuksiin ja haastavista ajoista huolimatta ovat rohkeasti jatkaneet suomalaisen maaseudun perineitä tuottaen ruokaa ja omavaraisuutta meille kaikille.

Joroisten Yrittäjät ry valitsi tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Vuoden Nuoren Yrityksen ja se on Josaka Oy

Josaka Oy:n yrittäjät Samu Katainen ja Miia Salinto ovat aloittaneet vuokraustoimintaan ja kiinteistönhuoltoon suuntautuneen yritystoiminnan 2020. Alkuun yritys toimi sivuelinkeinona Samulle, mutta laajeni nopeasti kokopäiväiseksi ja nyt puolison lisäksi yritys työllistää jo kaksi ulkopuolista henkilöä. Toimialana oli alussa tilavuokrausta ja kiinteistöhuoltoa, nyt mukaan on tullut myös pesula- ja siivouspalvelut. Yritys rakensi toimipisteen Lentokentäntien varteen teollisuusalueeksi suunnitellulle tontille, mutta jo nyt edessä on laajentamissuunnitelmia.

Olemme ilolla seuranneet Josakan yrittäjien aktiivista toimintaa jakasvuhakuisuutta. Yrittäjyyden ideaa on saatu siirrettyä myös perheen lapsille, tytär Iida pyöritti viime kesänä kahvilaa kyläläisten iloksi. Joroinen ja koko Suomi tarvitsee nuoria, tekeviä yrittäjiä, he ovat elinvoimamme tulevaisuus.

Joroisten Yrittäjät ry myönsi lisäksi yhden Hopeisen Ansiomerkin, joka voidaan myöntää tunnustuksena erilaisesta ansiokkaasta yritystoiminnasta tai toiminnasta yhdistyksen hyväksi.

Merkin saa aktiivinen ja toimelias nainen, joka on talkoohengessä emännöinyt herkullisin eväin Joroisten yrittäjäjuhlissa useina menneinä vuosina ja on ollut vuosikymmenet osa joroislaista pitokulttuuria ja juhlien sydän ja sielu.

Hopeisen ansiomerkin sai Pirjo ”Iita” Heikkinen.

Onnittelemme lämpimästi kaikkia palkittuja!