23.12.2021 klo 11:05
Uutinen

Joulua vietetään tänäkin vuonna yhteisöllisesti Kirkkopuistossa

Jouluaattoa pääsee viettämään tänäkin vuonna halutessaan yhteisöllisesti, sillä Kirkkopuiston joulu -tapahtuma aiotaan järjestää tänäkin vuonna. Tapahtumapaikaksi on valikoitunut Aleksanterin kirkko sekä sitä ympäröivä kirkkopuisto. Ohjelman lisäksi tarjolla on yhdessäoloa ja mahdollisuus tulla sekä kuulluksi että kohdatuksi.

Kirkkopuiston joulu -tapahtuma aloitetaan puoliltapäivin. Silloin vuorossa on joulurauhan julistus. Siitä eteenpäin mennäänkin aina puoleen yöhön saakka. Tapahtuma päättyy aattoyön konserttiin. Jouluaattotapahtuman ohjelmassa on esimerkiksi hartaushetkiä, musiikkia ja Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia kirkossa. Tarjolla on myös glögiä, puuroa ja muuta jouluista syötävää.

Kaikki ovat tervetulleita

Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus järjestetään yhteistyössä Nauha ry:n, Tampere Mission, Mummon Kammarin ja Tampereen seurakuntien kanssa. Tapahtumaa järjestämässä oleva diakoniatyöntekijä Helena Vettenranta kertoo olevansa hyvillä mielin valmistelujen suhteen.

– Tuntuu hyvältä valmistaa joulua yhdessä vapaaehtoisten, yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden kanssa. On ilo kutsua kaikkia yhteiseen jouluaaton viettoon Aleksanterin kirkkoon ja pihamaalle, Vettenranta kertoo.

Yleinen yksinäisyys

Niin ikään järjestämiseen osallistuva kappalainen Veli-Pekka Ottman kertoo hänkin odottelevansa jouluaaton tilaisuutta hyvillä mielin. Hän itse uskoo, että yhteisölliselle tilaisuudelle on juuri nyt erityinen tilaus.

– Korona-aikana moni on ollut yksinäisempi kuin ennen. Toivomme, että saamme tavata toisiamme jouluna pihamaalla puuron ja glögin merkeissä ja hiljentyä kirkossa hartaushetkissä sekä jouluisen musiikin parissa, hän kertoo.

Tärkeimpänä antina molemmat järjestäjät haluavat nostaa yhteisöllisyyden kokemuksen.

– Toivomme, että jokainen kokisi joulun ihmeen kosketusta itselleen tärkeällä tavalla, tulisi kohdatuksi ja lähtisi tapahtumasta mieli ja askel kevyempänä eteenpäin, Ottman ja Vettenranta summaavat.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 14.12.2021