19.12.2022 klo 13:16
Uutinen

Joulukuun uutisia

Vauhdikkaat vuodet 2020, 2021, 2022

Kolme vuotta sitten ensimmäisessä jäsenkirjeessäni, tammikuun lopulla, otsikoin kirjeen: Vauhdikas lähtö.

Silloin oli kolme viikkoa takana ja yhdistystä olin ottanut käsiini monin eri tavoin. Helppoa se ei ollut, olinhan neljä vuotta ollut poissa toiminnasta, 10 vuoden hallitustyöskentelyn jälkeen. Kolmen vuoden jälkeen voi olla tyytyväinen, omasta mielestäni, kohtuullisesti meni. Ensimmäisen vuoden jälkeen sain tunnustuksen vuoden luottamushenkilönä maakunnantasolla, toisen vuoden jälkeen olimme paikallisyhdistysfinaalissa valtakunnan tasolla ja kolmantena vuonna vuoden paikallisyhdistys Etelä- Savossa. Tunnustukset tuntuivat hyvälle.

Kaikkia asioita puheenjohtaja ei yksin tee, onneksi. Mutta yleensä pj. on vahva keulakuva, esimerkin näyttäjänä, itsensä likoon laittaja. Kirjoitin pj.kauden alussa, että yritys ja yhdistys ovat pitkälti omistajansa tai puheenjohtajansa näköisiä. Sekä hyvässä, että pahassa. Toki se on henkilökysymys, mutta kun johonkin lähden mukaan, niin yritän tehdä asiat mahdollisimman hyvin. Valintoja se vaatii. Omat menot ja tekemiset ovat saaneet usein väistyä, yhteisten asioiden hoitaminen työaikana on tullut tutuksi.

Lupaukseni hyvistä keskusteluyhteyksistä kunnan suuntaan ovat toteutuneet erittäin hyvin. Viikoittaiset yhteydenpidot yrityskoordinaattorin kanssa, soitot ja palaverit ovat olleet parhaita tiedonvaihtohetkiä, molempiin suuntiin. Yhdistyksenä olemme olleet vahvasti vaikuttamassa siihen, että kunnan päätöksenteosta on tullut avoimempaa, tiedottaminen on lisääntynyt, kunnan hankinnat ovat tulleet ymmärrettävimmiksi pienillekin yrityksille, henkilöstöresursseihin on alettu kiinnittää enemmän huomiota yms.

Erilaiset tapahtumat kevään, kesän, syksyn kautta joulukauden avukseen ovat vakiinnuttaneet paikkansa. Näistä on tiukasti pidettävä kiinni yhdessä kunnan kanssa. Yrittäjäyhdistys on tärkein taho erilaisten tapahtumien järjestäjänä Rantasalmella. Tapahtumat ovat tunnustettu kunnan elinvoiman tuojaksi myös meidän lähialueilla. Useisiin kuntiin ollaan palkkaamassa tai palkattu tapahtumatuottajia, koordinoija, markkinointi- ja viestintähenkilöitä. Vihdoin näin tapahtuu myös meillä Rantasalmella!

Yrittäjäyhdistys sai marraskuun vuosikokouksessa uuden puheenjohtajan, Jari Pylväisen. Järjestyksessään 15 puheenjohtaja. Onnitteluni vielä kerran Jarille. Keskimäärin pj on ollut tehtävässään reilun kolme vuotta, joten oma pesti oli sen mukainen. Tapani toimia on melkoisen kuluttavaa. Vääjäämättä sitä joutuu olemaan usein esillä, joten naama tulee joillekin ehkä liiankin tutuksi.

Joulukuun alussa saavutin 60 v. iän. Sitä alkaa miettimään, mitä on tullut tehtyä ja mitä jatkossa, ehkä jopa eläkeikääkin.  Monella yrittäjällä lienee kuten minulla: yhtä yksittäistä päivää työuran päättämiselle ei ole, voi ehkä lopettaa ennen määräaikaa tai sitten jatkaa yrittämistä, oman kunnon, voinnin, talouden yms. mukaan. Toisaalta, eläkeläisiäkin kannustetaan vielä jatkamaan työntekoa, aika näyttää.

Rantasalmen Yrittäjät on arvostettu ja aikaansaapa yhdistys. Hyvillä mielin jätän sen seuraajalle.  Jäsenmäärä on muutamalla jäsenellä pienentynyt 3 v. aikana, mutta edelleen meitä on yli 60. Toivottavasti kaikki jäsenet huomaatte yhdistyksen tärkeyden, niin vaikuttajana, kuin tapahtumien järjestäjänä. Itsenäinen kunta ansaitsee itsenäisen ja vaikutusvaltaisen yrittäjäyhdistyksen.

Hyvää joulua ja menestystä Uuteen vuoteen 2023.

Ari Korhonen

Ohessa tärkeää tietoa yrittäjille sähkökatkoon varautumisessa:

Sähkökatkoista on mahdollista saada tietoa tekstiviestillä / sähköpostilla, jos on rekisteröitynyt Järvi-Suomen Energian Helmi- palveluun. Rekisteröityä voi osoitteessa: https://idm.asiakas.sssoy.fi/   Ennakkotieto tulee, jos vaan tietoliikenneyhteydet pelaa viestin lähetyshetkellä ja katko on suunniteltu.

Rantasalmen Yrittäjät ry