Ravintola Ultiman naiset kehittivät itselleen töitä. Tiimiin kuuluvat Heidi Martikainen, Pinja Ohvo, Ella Valmela, Jenna Naukkarinen ja Jonna Rostedt
4.1.2022 klo 14:30
Uutinen

Joulukuussa Henri Alen ei jaksanut miettiä uutta konseptia uusille rajoituksille – Ravintolan naisväki päätti toisin

Kokki ja ravintolayrittäjä Henri Alen kertoi ennen vuoden vaihdetta LinkedIn-palvelussa uudesta konseptista joulukuussa ilmoitettujen rajoitusten ajaksi. Poikkeuksellista on, että hänellä itsellään ei ole sen kanssa juuri mitään tekemistä.

– Kun joulukuussa ilmoitettiin uusista koronarajoituksista, ilmoitin, että en yksinkertaisesti jaksa keksiä enää mitään. En noutoruokia, en hätiköityjä illallisia, streameja tai muuta. Menkään kotiin ja nähdään, kun voidaan taas palvella, kuten liikeidean on tarkoitus, Alen kirjoittaa.

Alen kertoo, että hänen kokkitakkinsa ei yksinkertaisesti enää jaksanut ottaa iskuja valtioneuvostolta, vaikka ymmärtää, että tilanne vaikea ihan kaikille.

Henkilökunta vielä jaksoi. Ravintolapäällikkö Heidi Martikainen ja muut Ravintola Ultiman työntekijät pohtivat uutta konseptia keskenään.

– Kyselimme Henriltä, että miten edetään. Olemme pandemian aikana tarjoilleet muun muassa lounasta ja hotelliaterioita yhteistyössä Hotelli Havenin kanssa. Kun Henri ilmoitti, että hänellä on paukut loppu, ideoimme pop up -ravintolan konseptin, Martikainen kertoo.

Tekemisen riemusta

Pop up on nimeltään Fiasco Delle Donne, eli Naisten Fiasko.

Fiasco-nimi syntyi jo pandemian alussa, kun ensimmäinen sulkutila tuli voimaan. Silloin Ravintola Ultiman konsepti muuttui Fiasco By Ultimaksi. Nyt teema jatkuu naisten käsissä. Miespuoliset työntekijät, eli sommelier sekä keittiömestari ovat lomilla.

Rajoitukset olivat alun perin säädetty Uudellamaalla lyhyiksi, vain kolmeksi viikoksi. Siksi varsinaisia lomautuksia ei ravintolassa jaettu.

Nyt rajoituksia suunnitellaan jatkettaviksi, sillä tautitilanne on edelleen paha.

Työtekijät eivät halunneet jäädä kotiin toimettomiksi.

– Olemme tekeviä ihmisiä. Pop up -ravintolasta saisi käsille tekemistä. Henrin tuki on ollut tärkeää, sillä saimme tilan ja resurssit käyttöön sekä somekanavat mainostamiseen, Martikainen kertoo.

Suosio onkin yllättänyt. 24 tunnin aikana Instagram-seuraajia tuli yli 1000, vaikka ovet aukeavat vasta 7. tammikuuta.

Elina Hakola