8.9.2022 klo 12:01
Uutinen

Joustavaa, sujuvaa ja yhteisöllistä sometekemistä Somenapuussa

Teksti: Joonas Hiltunen
Kuva: Pauli Sorsakari

Nuorten Yrittäjien toimikunta esittäytyy!

Istahdamme Hanna Laukkasen (33) kanssa juttelemaan nasevasti nimetystä Somenapuusta. Hanna kertoo Somenapuun nimen syntyneen automatkalla Joensuusta Nurmekseen kaverinsa esimerkistä. Kaveri oli nimennyt nimesi Sivustorium -verkkosivuyrityksen Nightwishin Imaginaerum -suosikkialbumin mukaan. Tästä inspiroituneena Hanna päätti samalla reissulla nimetä yrityksensä yhdistämällä kiinnostuksensa luontoa kohtaan sekä mielenkiintonsa sosiaaliseen mediaan!

Vuonna 2021 perustettu Somenapuu tekee somekampanjoita, sähköpostimarkkinointia, uutiskirjeitä, sisällöntuotantoa, SEO-markkinointia sekä erilaisia esitteitä yrityksille. Kilpaillulla alalla Somenapuu erottautuu erityisesti asiakaskokemuksellaan, joustavuudellaan ja sujuvuudellaan. Hannasta asiakkaiden kanssa suunnittelu on kaikkein palkitsevinta, työn painottuessa paljon ihmiskemioihin ja konkreettiseen yhdessä tekemiseen, aivoriihestä toteuttamiseen. Parasta on nähdä asiakkaan ilo yhdessä tehdystä työstä.

Yrittäjyydessä Hannaa motivoi se, että päivän ja työtehtävät saa määrätä itse. Kun työtä hallitsee ja on päätösvallassa alusta loppuun, on lopputulos myös miellyttävin. Kiitos kuuluu myös erityisesti asiakkaille ja monipuolisille, vaihteleville projekteille.

Hanna opastaa yrittäjäksi lähtemisessä pohtimaan ja itsetutkiskelemaan, millainen ihminen on. Nyt, katsoessaan taaksepäin hän lähtisi isommalla porukalla yrittäjäksi. Tämän hän huomaa erityisesti miettiessään yli 15 vuoden uraansa toimittajana. Ylellä ja paikallislehdissä Hanna ehti tottua asioiden vaihteluun ja tiiviiseen työyhteisöön, jota välillä yrittäjänä jää kaipaamaan. Hän kannustaa myös hyödyntämään yrittäjäksi lähtiessä valmista ammattitaitoa, työkokemusta ja verkostoja.

Tuoreena, mieleenpainuvana muistona yrittäjyydestä Hanna mainitsee Joensuun Get Together -verkostoitumistapahtuman, joka avasi tietyllä tapaa silmät yrittäjäyhteisölle. Yhtäkkiä yksinyrittäjästä ei tuntunutkaan enää niin yksinäiseltä, kun samanhenkistä porukkaa oli ympärillä yli sata muutakin. Tapahtumasta jäi hyvin mieleen ja aito, rento ja maanläheinen yhteishenki.

Hanna kertoo Somenapuun tulevaisuuden olevan tällä hetkellä spontaanin avoin. Verkot on kuitenkin heitetty vesille moneen suuntaan ja tällä hetkellä odotellaankin jännityksellä, mihin se suurin kala tarraa! 

Muita kiinnostavia aiheita