Yrittäjien Jäsenpalvelu on väliaikaisesti pois käytöstä ke 7.6. klo 8-16 sivustouudistuksen vuoksi. Pahoittelemme häiriötä.

29.1.2020 klo 10:33
Uutinen

Julkisten hankintojen yhteinen ilmoituskanava uudistui vuodenvaihteessa!

Hilmasta palvelevampi

Suomalaisten julkisten toimijoiden tarjouspyyntöjen julkaisukanavana käytössä oleva www.hilma.fi eli www.hankintailmoitukset.fi palvelu sai uuden ulkoasun ja paljon uusia toiminnallisuuksia vuodenvaihteessa. Näistä toiminnallisuuksista tärkein yrittäjille on varmasti vahtipalvelu. Aikaisempi palvelu ei tätä ominaisuutta sisältänyt.

Hilmasta löytyy tiedot avoinna olevista tarjouspyynnöistä, kuin hankintayksiköiden pyynnöt markkinavuoropuhelusta eli tietopyynnöt sekä jälki- ja ennakkoilmoitukset.

Tuttua aikaisemmasta palvelusta on hakupalvelu. Voit hakea ilmoituksia asiasanojen avulla, aluerajauksella tai CPV-koodilla. Kun kiinnostava tarjouspyyntö on löytynyt, tarkemmat tiedot ilmoituksesta, kuten tarjouksen jättöpaikka, löytyy ilmoituksen välilehdiltä tai suoraan itse tarjouspyyntöön pääsee sinisen ”jätä tarjous” painikkeen kautta.

Vahtipalvelu vaatii myös tarjoajalta rekisteröitymisen palveluun. Käyttö ja rekisteröityminen on maksutonta. Yritys voi edelleen hankkia myös maksullisia vahtipalveluita, joissa vahdin lisäksi toimintoina voi olla esim. aikaisempien hankintojen asiakirjoja sekä laajempia vahtipalveluita ulottuen myös pienhankintoihin.

Hankintaneuvojia on kuultu palvelun uudistamisen yhteydessä. Työ ei kuitenkaan lopu tähän vaan Hansel, joka vastaa palvelun kehittämisestä, ottaa mielellään palautetta vastaan myös jatkossa. Palvelun halutaan tukevan jatkossa entistä enemmän pk-yritysten osallistumista julkisiin hankintoihin. Mikäli huomaat jotain parannusehdotuksia, niin kerro niistä alueen hankintaneuvojalle. Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hankintaneuvoja on Tiina Talala tiina.talala@yrittajat.fi.

Pieni tietopaketti julkisiin hankintoihin

Pienhankinnat: näitä ohjaa yksiköiden omat ohjeet, mutta niissäkin on pyrittävä huomioimaan hankinnan kokoon ja laajuuteen nähden riittävä avoimuus ja syrjimättömyys.

Kynnysarvot ohjaavat hyvin pitkälle sitä, miten hankinnat hoidetaan. Ajantasaiset tiedot löytyvät sivulta: www.hankinnat.fi/mika-julkinen-hankinta/kynnysarvot