18.7.2017 klo 10:11
Uutinen

Julkistus odotettua nopeammin? Lippulaiva-Nokiaa odotetaan jo heinäkuun aikana

HMD Globalin odotetaan lanseeraavan Nokia 8:n eli uuden Nokia-puhelinten malliston huippumallin jo kuluvan kuukauden aikana.

Ne, jotka ovat odottaneet HMD Globalilta Nokia-huippupuhelinta, saattavat saada pian käyttöä rahoilleen.

Saksalainen WinFuture-verkkojulkaisu spekuloi, että Nokia 8 olisi tulossa jo heinäkuun aikana, tarkemmin sanottuna 31. heinäkuuta. Kyseessä olisi uuden Nokia-tuotemerkkiä kantavan malliston lippulaiva, joka haastaisi markkinoiden kalliimmat älypuhelimet.

Tähän mennessä HMD Global on julkaissut retropuhelin 3310:n, Nokia 3:n, Nokia 5:n ja Nokia 6:n, joista jälkimmäinen on tähän astisista laitteista kallein. Yksikään näistä malleista ei kuitenkaan tarjoa vastinetta Samsungin tai Applen huippupuhelimille.

HMD ei kommentoi markkinoilla vellovia huhuja, mutta todennäköistä on, että lippulaiva julkaistaan ennemmin kuin myöhemmin.

Nokia 8 ei ole varmuudella laitteen mallinimi. Puhelimen hinnaksi WinFuture ennakoi 589 euroa. Tällöin laite olisi hieman kalliimpi kuin esimerkiksi Huawei Honor 9 ja Oneplus 5, mutta edullisempi kuin iPhone 7.

Saksalaislähteen tietojen perusteella Nokia 8:ssa olisi nopea Qualcomm Snapdragon 835 -prosessori, neljän gigatavun keskusmuisti ja 64 gigatavun tallennusmuisti. Puhelin toimisi uusimmalla Android 7.1.1 -käyttöjärjestelmällä. Laitteen saisi muun muassa sinisenä ja kullan värisenä. Näytöllä olisi kokoa 5,7 tuumaa.

Kerroimme äskettäin, että HMD teki sopimuksen saksalaisen kamerakennovalmistaja Carl Zeissin kanssa. WinFuturen mukaan Nokia 8:ssa käytettäisiin saksalaisvalmistajan optiikkaa, joka tunnetaan takavuosien Nokian puhelimista. Laitteesta on julkaistu vuotokuva, jossa puhelimen takapuolella näkyy kaksoiskamera.

HMD Globalin puhelimet valmistaa taiwanilainen alihankkija Foxconn. Laitteet suunnitellaan Suomessa.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi