6.7.2017 klo 11:16
Uutinen

Uuteen Nokia-puhelimeen povataan taas ”hirviökameraa”: Suomalaisella HMD:llä on ässä hihassa

HMD Globalilta odotetaan tänä vuonna Nokia 9 -älypuhelinta, jonka vetonaulaksi povataan erittäin laadukasta mobiilikameraa. Yhteistyökumppanina on tuttu saksalaisyhtiö Nokian kulta-ajoilta.

Nokia-puhelimet ovat tehneet kuluvan kesän aikana paluun Suomen markkinoille. Uutuudet ovat kärsineet toimitusvaikeuksista, minkä vuoksi kaikkia malleja ei löydy vielä kauppojen hyllyiltä.

Nokia-tuotemerkin haltija HMD Global on tänään kertonut solmineensa yhteistyösopimuksen takavuosien Nokia-puhelimista tutun kameraoptiikkavalmistaja Carl Zeissin kanssa. Se povaa tuleviin Nokia-malleihin kilpailukykyisiä kameroita, sillä Carl Zeissillä on hyvä maine takavuosien Nokia-puhelimista.

Sopimuksen yksityiskohdista ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta on helppo ennustaa, että suomalaisyhtiö haluaa kamppailla kalliimpien kilpailijoiden rinnalla mobiilikuvaajien suosiosta.

HMD:n mukaan sopimuksen ”tavoitteena on luoda uusia kuvaamisen ja siihen liittyvän teknologian standardeja älypuhelinalalle”.

Sopimus kattaa koko ekosysteemin ohjelmistoista ja palveluista näyttöjen laatuun ja optiikan suunnitteluun.

Takavuosina Carl Zeissa ja Nokia tekivät yhteistyötä useiden vuosien ajan. Ensimmäisen kerran saksalaisyhtiön optiikka oli osana Nokian puhelimia vuonna 2005, kun N-mallisto esiteltiin. Tähän mennessä viimeiseksi yhteistyön hedelmäksi jäi Lumia 1020.

Teknologia-uutisiin keskittyvän Techradar-sivuston mukaan HMD:llä on kiinnostusta kaksoiskameratekniikkaan, joka on merkittävin trendi älypuhelinten kameroissa. Sivusto pitää hyvin todennäköisenä, että Nokia tulevassa Nokia 9 -mallissa on kaksoiskamera.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi