Suomen Yrittäjien valtuuston puheenjohtaja Jyrki Mäkynen
7.9.2020 klo 15:57
Uutinen

Jyrki Mäkynen ehdolle yrittäjien valtuuston puheenjohtajaksi 

Yhteydenotot yrittäjäkentältä ja korona saivat Jyrki Mäkysen pyörtämään aiemman päätöksensä.

Jyrki Mäkynen on ollut Suomen Yrittäjien puheenjohtajana sääntömääräisen maksimin eli kuusi vuotta.

– Alun perin ajatus oli jättäytyä puheenjohtajakauden päätyttyä pois järjestötehtävistä. Lopulta yhteydenotot ympäri Suomen saivat harkitsemaan asiaa uudestaan. Olen ennen päätöstäni myös keskustellut jokaisen puheenjohtajaehdokkaan kanssa, Jyrki Mäkynen kertoo Ilkka-Pohjalainen-lehdessä.

Eri puolilta maata tulleiden yhteydenottojen lisäksi korona vaikutti Mäkysen jatkohaluun järjestössä:

– Nyt on poikkeuksellisen haasteelliset ajat. Jäsenistön näkemys on, että tilanteessa tarvitaan kokemusta, näkemystä ja pitkäjänteistä tekemistä, Mäkynen sanoo Ilkka-Pohjalaisessa.

Puheenjohtajaksi ehdolla Rantalainen, Rasola ja Salminen

Valtuuston puheenjohtajan tehtävä on uusi ja hänet valitaan lokakuussa liittokokouksessa ensimmäistä kertaa, samalla kun yrittäjäjärjestölle valitaan puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa. Liittokokous pidetään Jyväskylässä lauantaina 17. lokakuuta.

Ehdolle Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi ovat ilmoittautuneet Antti Rantalainen Hyvinkäältä, Nina Rasola Mikkelistä ja Petri Salminen Jyväskylästä.

Varapuheenjohtajiksi ovat ehdolla Jyrki Hakkarainen Salon Kiskosta, Jukka Hurrila Porista ja Anne Niemi Vimpelistä.

Valtuuston varapuheenjohtajaksi on ilmoittautunut tähän mennessä yksi ehdokas, Stina Siikonen Salosta.

Uusia ehdokkaita puheenjohtajiksi ja varapuheenjohtajiksi koko järjestölle ja valtuustolle voi tulla vielä liittokokouksessakin.

Miten tehtävät, valta ja vastuu jakautuvat?

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja johtaa yrittäjäjärjestöä ja toimii Suomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtajana.

Yrittäjien puheenjohtaja johtaa yhdessä hallituksen kanssa järjestön edunvalvontaa ja toimii yrittäjäjärjestön edustajana suhteessa valtiovaltaan ja muihin järjestöihin.

Valtuuston puheenjohtaja johtaa valtuustoa. Hänellä on puhe- ja läsnäolo-oikeus Yrittäjien hallituksen kokouksissa.

Liittokokous valitsee valtuuston jäsenet ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä jäsenjärjestöjen ehdotusten perusteella.

Valtuusto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa hoitamaan liittokokoukselta sille siirtyviä tehtäviä. Kevätkokouksessa valtuusto muun muassa vahvistaa tilinpäätöksen.

Syyskokouksessa valtuusto hyväksyy järjestön seuraavan vuoden budjetin, jäsenmaksun suuruuden ja toiminnan suuntaviivat. Lisäksi valtuusto pitää vaalikokouksen liittokokouksen jälkeen. Vaalikokouksessa valtuusto valitsee Suomen Yrittäjien hallituksen jäsenet.

Liittokokous järjestetään jatkossa joka toinen vuosi. Siellä valitaan koko järjestön puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa. Valtuusto puolestaan valitsee Yrittäjien hallituksen kahdeksan muuta jäsentä.

Lue lisää ehdokkaista ja luottamustehtävistä täältä.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi