9.5.2018 klo 16:24
Uutinen

Kaakkois-Suomen Kasvupolun kasvuhaluisimmat yritykset valittu

Yritysten kasvuohjelmaan Kaakkois-Suomen Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaaliltaan lupaavinta yritystä 36 hakijan joukosta. Kaakkois-Suomen Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi ovat Aprotech Oy, Sevenon Oy sekä Takaladon Liha ja Kala Oy Haminasta, Artific Intelligence Oy Helsingistä, Atplast Oy Iitistä, Fitseven Oy, Luonnollinen Kamu, Palviliha Oy, Petcoff Oy, Sarastus Growth/Foods Oy sekä Tykkimäen Sauna (Reporanka-Yhtiöt Oy) Kouvolasta, Kotkan Lihamestarit Oy, Palko Interactive Oy sekä Valoremontti Oy Kotkasta sekä Takuullecom Oy Kempeleeltä.

Valittujen yritysten liikeideat liittyvät mm. elämykselliseen virtuaalisuutta ja room escape-pelejä yhdistävään matkailutoimintaan, hyönteisten kasvattamiseen ruoaksi, koneoppimiseen ja data-analytiikkaan, käytettyjen autojen netti-vaihtoautokauppaan, vedenhuoltoon jne.

Tuomaristoon kuuluivat Jouko Lehtoranta Kymenlaakson kauppakamarista, Mikko Ojapelto Wirma Lappeenrannasta, Kirsi Viskari Saimaan ammattikorkeakoulusta, Kristiina Timperi Azetsilta, Mia Hämäläinen Kymenlaakson Liitosta, Pirjo Kuusela Cursorilta, Tiina Moberg Kymen Yrittäjistä, Annika Vilkki Etelä-Kymenlaakson ammattiopistosta (Ekami), Kati Landen Kouvola Innovation Oy:stä sekä Timo Olli Kouvolan seudun ammattiopistosta.

Yksi mukaan valituista yrityksistä on haminalainen vuonna 2009 perustettu Aprotech Oy. Yrityksen toimialaa on vesihuolto ja se toimittaa laitteita ympäristöteknologian tarpeisiin, mutta järjestää myös vuokrausta ja huoltoa laitteille. Yrityksen toimitusjohtaja Mikko Muukka hakee sparrauksista ulkopuolista näkökulmaa erityisesti liiketoiminnan fokusoimisen suhteen.

“Kun aina puhutaan omasta tuotteesta ja valmistuksesta, niin se ei ole meidän strategia, että lähdettäisiin valmistamaan samaa kuin muut ja yritettäisiin tehdä se halvemmalla. Me tehdään sellaisia asioita mitä muut ei tee,” Muukka Aprotechistä kertoo.

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan 24.5. ja 6.6.2018. Tällöin eri alojen (mm. kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10×45 minuutin luottamuksellisissa kahdenkeskisissä tapaamisissa. Alueen elinkeinoelämän toimijoista koottu tuomaristo valitsee toisen sparrauspäivän päätteeksi kaksi parasta yritystä, jotka etenevät 24.─25.10.2018 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Lue lisää Kasvupolusta >>