9.1.2018 klo 08:02
Uutinen

Kadonneen luontoyhteyden voi löytää vain luonnossa

Erja Niemelä ryhtyi yrittäjäksi, kun halusi tehdä omannäköistään toimintaa ja ulos sisätiloista. Edelleenkin hän tekee keikkatyöläisenä sairaanhoitajan hommia, mutta yritystoiminnan kehittäminen on pääjuttu.

Kädessä höyryävä kuppi pakuriteetä, toisessa joulutorttu. Nuotion savu kiemurtelee aina kohti omaa nenää, vaikka kuinka hakisi paikkaa sen ulottumattomista.

Lumisade yltyy hetkellisesti ja hiukan kosteat klapit savuttavat vielä lisää. Hetki on rauhaa täynnä, kaukana kaikki kiire ja hössötys.

– Aiemmin tänne näkyi Linnatuulen valot, kun taimikko oli matalampaa, kertoo Erja Niemelä, yrittäjä ja Janakkan Yrittäjien puheenjohtaja.

Niemelä on ammatiltaan sairaanhoitaja ja luontomatkailuyrittäjä. Hänen yrityksensä järjestää luontoon liittyviä elämyspalveluja esimerkiksi kokousten oheisohjelmaksi. Yhteistyökumppanina hänellä on muun muassa Kiipula-säätiö ja Turengin Asema.

– Tavoitteena on kadonneen luontoyhteyden löytyminen. En tuota mitään vauhdikkaita elämysretkiä, enemmänkin mindfulness-tyyppistä toimintaa.

Enicaren listoilla on muun muassa laavuretkiä nokipannukahveineen, tähtitaivaan tarinoihin tutustumista, vauhdikkaimillaan jumppapallogolfia ja jousiammuntaa.

Yksi tavoite on myös opettaa yksinkertaisia erätaitoja, ja näin innostaa ihmisiä liikkumaan enemmän luonnossa.

Lue uusimmasta Hämeen Yrityssanomista, miten luonto vaikuttaa ihmiseen. Koko juttu löytyy näköislehdestä, johon pääset tästä linkistä >>

SM, toimitus@hameenyrityssanomat.fi