24.6.2021 klo 12:09
Uutinen

Kaikilla aisteilla – toiveikkaana kohti kohtaamisia

Mitä korona opetti meille tapahtumatoiminnasta? Onko hybridi uusi musta? Miltä näyttää Uudenmaan Yrittäjien syksyn tapahtumasuunnitelmat?

Teksti: Sanna Sassi, Uudenmaan Yrittäjät, kuva: Satu Hart

Tänään on ollut erityisen hyvä päivä. Olen nimittäin päässyt kirjoittamaan useamman tarjouspyynnön vanhaan tapaan, eli fyysisen kohtaamisen tarpeisiin. Mitä ihmiset tykkäsivätkään syödä iltapalalla? Iltapäiväkahveille pulla vai smoothie? Pöydät ryhmään, teatteriin vai U-muotoon? Millainen tauotus toimikaan livetapahtumassa ja kuinka kauan ihminen jaksaa keskittyä tapahtumassa, jossa koetaan kaikilla aisteilla? Eikä tässä vielä kaikki päivän ilot! Mikä käsinkosketeltava into meillä pursuilikaan aamupäivän teams-hetkessä, jossa suunnittelimme paikallisen yrittäjän kanssa 11.9. toteutuvaa hyvinvointipäivää yksinyrittäjille!

Mitä korona opetti meille?

Tiedän, teamsit, zoomit, gotowebinaarit ja muut etäelämät kyllästyttävät juuri nyt, mutta on niissä hyvääkin. Uudenmaan Yrittäjien tapahtumatuotantoon ne tulevat jäämään soveltuvin osin. Esimerkiksi yksi suosikkitapahtumistamme, veroilta (tulossa 11/2021), tulee jatkossakin olemaan tarjolla etäyhteyksin ja koemme sen tuovan yhdenvertaisuutta koulutustarjontaamme.

Tilaisuus, jonka päätarkoitus on tuoda osallistujalle ensisijaisesti tiiviisti paketoitua osaamispääomaa, on tehokkain ja osallistujaystävällisin toteuttaa etäyhteyksin. Kahden tunnin koulutukseen kuluu kaksi tuntia aikaa sen sijaan, että osallistujamme ajaisivat esimerkiksi Hangosta Loviisaan ja takaisin, jolloin matka-aika voi vähintäänkin triplata koulutukseen käytettävän aikapääoman.

Onko hybriditapahtuma uusi musta?

Hybriditapahtumalla on paikkansa. Se avaa uudenlaisia mahdollisuuksia osallistumiskulttuuriin, mutta tekijän näkökulmasta se tarkoittaa käytännössä kahden tapahtuman tekemistä yhdellä iskulla. Ei vaan työmäärän ja suunnittelun, vaan myös talouden ja erityisesti osallistujakokemuksen näkökulmasta.

Ehdimme koronatalven aikana ottaa haparoivia hybridin oppiaskeleita. Niiden innostamina ja niistä oppineina emme haukkaa kakusta liian isoa palaa, vaan lähdemme hybridimaailmaan maltillisesti yhdellä syystapahtumalla. Yhdellä, jonka rakennamme rauhalla ja rakkaudella. Lämpimästi tervetuloa syyskauden aloittavaan Yrittäjän päivän tapahtumaamme 5.9. Osallistu livenä tai etänä, yksin tai yhdessä, niin kuin sinulle sopii.

Kaikilla aisteilla

Myönnän, sydämeni sykkii kohtaamisille ja niitä on iso ikävä. Olisipa ihana osoittaa myötätuntoa lämpimällä halauksella, ilakoida yhdessä hersyvin naurulauluin, haistaa, maistaa, fiilistellä ja tuntea isolla T:llä. Näitä kohtaamisia valmistelemme varovaisen toiveikkain askelin. Tämän hetken suunnitelmiin kuuluvat livetapaamisten saralla omat tilaisuutensa sekä työnantaja-, että yksinyrittäjille, elinkeinoseminaari, sekä tietysti matkaamme yhdessä Jyväskylään valtakunnallisille yrittäjäpäiville, unohtamatta perinteistä golfkisaa.

Syksyä odotellessa tarjolla tallenteita moneen makuun

Korona-aikana olemme toteuttaneet webinaarien ja etätreffien ohella myös kymmenen videon tallennesarjan vastaamaan yrittäjyyden ympärillä pyöriviin kysymyksiin. Tallenteita on tarjolla julkisista hankinnoista palvelumuotoiluun ja kestävästä kehityksestä talouden perustermeihin. Tutustu tallenteisiin omassa tahdissasi ja omien tarpeidesi mukaisesti.

Aurinkoista ja palauttavaa kesää, syksyllä kohdataan!

Toivottaa Uudenmaan Yrittäjien toimiston väki