15.3.2017 klo 16:13
Uutinen

Kaikissa Pohjois-Savon kunnissa pääsee äänestämään yrittäjäehdokasta: YRITTÄJÄEHDOKKAIDEN MÄÄRÄ REILUSTI YLI 200

Vahvistettujen ehdokaslistojen mukaan kaikissa Pohjois-Savon kunnissa pääsee äänestämään yrittäjäehdokasta.

Savon Yrittäjät asetti viime vuoden lopulla yrittäjäehdokastavoitteeksi 250 yrittäjäehdokasta. Näyttää siltä, että tavoite on täyttymässä, sillä yrittäjäehdokkaita on alueellamme jo yli 200, mikä on poikkeuksellisen hyvin verrattuna moneen muuhun maakuntaan.

Savon Yrittäjissä ehdokastilanteeseen ollaan erittäin tyytyväisiä, sillä yrittäjien ääntä kaivataan päätöksentekoon.

– Vain yrittäjyys luo uutta elinvoimaa siis verotuloja, työtä ja palveluita. Parhaiten kunta huolehtii elinvoimasta parantamalla yrittäjien mahdollisuuksia yrittää. Yrittäjä on hyvä valtuutettu, sillä hän osaa hallita taloutta ja tietää kuinka työllistäminen mahdollisestaan ja kuinka markkinat toimivat, muistuttaa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen.

Savon Yrittäjät teki helmikuun aikana kymmenen paikkakunnan Elinvoimaa yrittäjyydestä -kuntavaalikiertueen yhdessä MTK-Pohjois-Savon ja puolueiden kanssa. Kiertueella nostettiin esiin yrittäjille tärkeitä teemoja, kuten julkiset hankinnat ja kunnan elinvoimatekijät. Yrityspalvelut olivat myös aihe, josta keskusteltiin kaikilla paikkakunnilla.

-Kiertueen ajatuksena oli myös kannustaa yrittäjiä ehdokkaaksi ja tässä lukujen perusteella on onnistuttu, toteaa Nykänen ja kiittelee hyvästä yhteistyöstä MTK-Pohjois-Savoa ja puolueita.

Yrittäjäehdokkaan kannattaa kuulua järjestöön

-Yrittäjäjärjestön yhteiskuntavaikuttaminen on kolmiportaista ja siten vaikuttavaa. Kuntapäättäjä saa järjestöltä paljon lisätietoa ja hyödyllisiä verkostoja kunnallisenkin luottamustehtävänsä hoitamiseen. Jäsenyrittäjäpäättäjät saavat muun muassa heille suunnatun kuntavaikuttajauutiskirjeen, jonka avulla voi vaikka tarkistaa, miten asiat ovat omassa kunnassa hoidossa. Järjestön jäsenyys on ehdottomasti kannatettavaa, sanoo Savon Yrittäjien puheenjohtaja Yrjö Ronkainen ja toivottaa uudet jäsenet tervetulleeksi yrittäjäjärjestöön.

Savon Yrittäjät tekee yhteiskuntavaikuttamistyötä 25 paikallisyhdistyksensä ja noin 4000 jäsenyrityksen voimin jokaisessa pohjoissavolaisessa kunnassa. Yrittäjäjärjestö on valtakunnan tasolla ainoa elinkeinoelämän järjestö, joka jäsenistönsä ja paikallistoimintansa kautta vaikuttaa Suomen jokaisessa kunnassa.

Yrittäjäyhdistyksen jäsenenä oleviin ehdokkaisiin voi tutustua osoitteessa: https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kuntavaalit-2017/a/ehdokkaat

Lisätietoja:
Savon Yrittäjät
Puheenjohtaja Yrjö Ronkainen, p. 050 550 6969, yrjo.ronkainen(at)varpuke.fi
Toimitusjohtaja Arto Nykänen, p. 044 368 0501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi
Yhteyspäällikkö Mia Simpanen, p. 044 368 0505, mia.simpanen(at)yrittajat.fi