7.11.2018 klo 14:07
Uutinen

Kainuusta kaksi vaikuttajaa Suomen Yrittäjien työvaliokuntaan

Kainuun Yrittäjien puheenjohtaja Miariikka Tervonen Kajaanista valittiin Suomen Yrittäjien työvaliokuntaan ja Asko Piirainen Sotkamosta jatkaa työvaliokunnassa Koneyrittäjien liiton edustajana myös seuraavalla kaksivuotiskaudella.

Suomen Yrittäjien työvaliokunnan tehtävänä on hoitaa hallituksen valvonnan alaisena hallituksen toimivaltaan kuuluvia hallituksen sille antamia tehtäviä sekä valmistelee hallituksen kokouksissa käsiteltävät asiat.
”Nyt tuli tuplapotti Kainuuseen. Miariikka ja Asko ovat erittäin aktiivisia ja osaavia henkilöitä, joilla on laaja-alainen näkemys ja ymmärrys yrittäjyydestä. Kainuun ja koko pohjoisen Suomen asiat ovat jatkossa paremmin esille myös valtakunnan tasolla”, iloitsee Kainuun Yrittäjien toimitusjohtaja Anu Tervonen.

Suomen Yrittäjien työvaliokunnan muodostavat hallituksen puheenjohtajisto: puheenjohtaja Jyrki Mäkynen, varapuheenjohtajat Carita Orlando, Antti Rantalainen, Nina Rasola ja Petri Salminen. Toimialajärjestöjen edustajat: Pekka Palmu, Näkemisen ja silmäterveyden toimiala NÄE ry:stä ja Asko Piirainen, Koneyrittäjien liitto ry:stä

Työvaliokuntaan valittiin myös neljä edustajaa SY:n hallituksen jäsenistä aluejärjestöjen ehdotusten perustella: Jyrki Hakkarainen Varsinais-Suomen Yrittäjistä, Anne Niemi Etelä-Pohjanmaan Yrittäjistä, Miariikka Tervonen Kainuun Yrittäjistä ja Janne Vuorinen Pirkanmaan Yrittäjistä.

Työvaliokunnan jäseneltä edellytetään näkemystä ja kokemusta uudistumisesta laajasti, kuntasektorin ja päätöksenteon tuntemusta sekä alueellista ja sukupuolten välistä.

”Olen todella iloinen ja innoissani uudesta tehtävästä Suomen Yrittäjissä. Pienen aluejärjestön edustajana ei ole aivan itsestäänselvyys tulla valituksi työvaliokuntaan, joten arvostan todella paljon, että saan viedä Kainuun ja koko pohjoisen Suomen asioita Suomen Yrittäjien päätöksentekoon. Tämä on kyllä aivan mahtavaa”, tuulettaa Miariikka Tervonen.