9.3.2020 klo 13:12
Uutinen

Kaipaatko toista mielipidettä? Mentori ratkoo kanssasi yritystoiminnan haasteita

Suomen Yrittäjät on avannut mentorointi.fi -palvelun, josta voit hakea mentoria yrityksesi kehittämiseen aihekohtaisesti. Suomen Yrityskummit tarjoaa pitkäkestoisempaa ja perusteellisempaa mentorointia, jossa yrityksen tilaa tarkastellaan kokonaisuutena.

Mentorointi on vapaaehtoista, luottamuksellista, avointa ja tasa-arvoista kehittämiseen tähtäävää vuorovaikutusta. Mentori on henkilö, jolla on asiasta tietoa ja osaamista ja aktori valmennettava, oppilas. Mentorointi palvelee molempia osapuolia eri tavoin.

Mentori toimii kuuntelijana, sparraajana tai valmentajana. Hyvä mentori ei anna valmiita ratkaisuja vaan auttaa aktoria itse löytämään niitä.

Aktori tekee aina itse päätökset ja on vastuussa niistä. Mentori ei voi eikä saa tehdä päätöksiä toisen puolesta.

Erilaiset mentorointitavat voivat tukea tarvittaessa toisiaan. Koska mentorointi pohjautuu vapaaehtoisuuteen, se on maksutonta mentoroitavalle ja palkatonta mentorille.

Mentorisi.fi

Yrittäjien Mentorisi.fi-jäsenpalvelu tarjoaa yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville vaivattoman mahdollisuuden mentorin löytämiseen. Itselle sopivaa mentoria voi etsiä tämän osaamisalueen, toimialan ja alueen perusteella sähköiseltä alustalta.

Mentori ja aktori sopivat keskenään tapaamisajat ja -paikat. Lisäksi mentoripari sopii mentoroinnin kestosta. Minimiaikana pidetään neljää tuntia (voidaan jakaa useammalle tapaamiskerralle), mutta aika voi olla myös lyhyempi.

Yrityskummit

Yrityskummit ovat kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen henkilöverkosto. Yhteistyön kautta Uudenmaan Yrittäjien jäsenet saavat käyttöönsä Yrityskummien osaamisen ja kokemuksen liiketoimintansa kehittämisessä ja mahdollisten haasteiden ratkaisemisessa. Hae yrityskummia tästä http://www.yrityskummit.fi/fi/hae-yrityskummia

Haluatko mentoriksi?

Mentorina toimiminen on arvokas kokemus, josta mentorit ovat saaneet aitoa auttamisen iloa sekä uusia ajatuksia ja ideoita myös omaan liiketoimintaansa. Koetko, että sinulla on osaamista, aikaa sekä vilpitöntä halua kuunnella, olla avuksi ja tarjota osaamistasi yrittäjälle?mentorisi.fi-järjestelmään voi mentoriksi hakeutua ammattilainen, jolla on vahvaa osaamista tietyllä alueella. Mentorin ei tarvitse olla yrittäjä. Mentoriksi voi hakeutua suoraan mentorisi.fi-palvelussa.

Uudenmaan Yrittäjien kokeneet jäsenet ja seniorijäsenet voivat hakeutua mukaan kummitoimintaan ja antamaan omaa kokemustaan ja osaamispääomaansa muiden jäsenyrittäjien käyttöön. Yrityskummiksi voi hakeutua tästä http://www.yrityskummit.fi/fi/ryhdy-yrityskummiksi