3.10.2018 klo 11:09
Uutinen

Kannanotto: Työttömyys vähenee kun työllistämistä helpotetaan

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus on syvästi huolissaan poliittisten lakkojen vaikutuksista maan taloudelle.

Yrittäjien mielestä etujärjestöjen valitsemat painostuskeinot ovat suhteettoman kovia.

Kummallisinta asiassa on se, että poliittisilla lakoilla vastustetaan sellaisia toimenpiteitä, joiden avulla on tarkoitus parantaa työllisyyttä.

Tämän vuosituhannen aikana uudet työpaikat ovat syntyneet pk-yrityksiin. Suuryrityksistä on vähennetty yli 40 000 työntekijää samaan aikaan kun pk-yrityksiin on tullut liki 120 000 uutta työpaikka. Alle 20 henkeä työllistäviin yrityksiin on syntynyt lähes 47 000 uutta työpaikkaa.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus toteaa, että lukuisissa pk-yrityksissä on edelleen selkeä tarve palkata uusia työntekijöitä.
Pienessä firmassa rekrytointi on kuitenkin valtavan suuri päätös ja investointi.

Epäonnistunut rekrytointi voi vahingoittaa yritystä vakavasti mm. työyhteisön hengen huonontumisen ja oikeusprosessien kustannusten takia.
Siksi monessa pienessä yrityksessä yrittäjä ei uskalla rekrytoida, vaan tekee työt itse ja pidentää päivää entisestään.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus muistuttaa tuoreen tutkimuksen osoittavan, että työllisyystilannetta pystytään parantamaan nopeasti, jos pk-yrityksiä koskevaa irtisanomismenettelyä helpotetaan.

TNS Kantarin tekemän Yrittäjägallupin mukaan alle 10 työntekijän yrityksistä peräti 60 prosenttia työllistäisi enemmän, jos työllistämiskynnyksen alentaminen toteutettaisiin hallituksen kaavailemalla tavalla.

Yrittäjägallupiin vastasi yhteensä 1056 pk-yrityksen edustajaa. Tiedot kerättiin syyskuun kolmannella ja neljännellä viikolla. Tulosten virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lisätiedot:
puheenjohtaja Anne Niemi 0400 661 635
toimitusjohtaja Heikki Risikko 050 3175 145