10.6.2020 klo 21:13
Uutinen

Kari Saarinen: Hyödynnä asiakaskunnan käytöksen muutos liiketoiminnassasi

Yritysten yhteydenottojen kasvun myötä Linnan Kehityksessä on tänä keväänä siirretty resursseja yritysten rahoitus- ja muuhun neuvontaan. Mutta Hämeenlinnan seudulla on myös yrityksiä, jotka ovat jo uudistuneet siihen suuntaan, jonka koronapandemia on viitoittanut.

Susanna Mattila/ Hämeen Yrityssanomat

– Liiketoiminnan muodot ovat muuttuneet, ennen muuta verkkokauppa on kasvanut voimakkaasti. On toki myös joitakin voittavia toimialoja, esimerkkinä vaikkapa ulkoiluun ja retkeilyyn keskittyneet yritykset, sanoo toimitusjohtaja Kari Saarinen Linnan Kehityksestä.

Selvää on, että korona on vaikuttanut voimakkaasti yritystoimintaan. Saarisen mukaan kolmella yrityksellä neljästä liikevaihto on laskenut. Peräti 10–30 prosenttia yrityksistä kertoo olevansa vakavissa vaikeuksissa riippuen toimialasta.

Saarisen mukaan hyvin ratkaisevaa on se, jatkuuko epidemia vielä syksyllä. Jos näin käy, lomautukset muuttuvat monissa yrityksissä irtisanomisiksi ja edessä on konkurssiaalto sekä massatyöttömyys. Kriisitilanne antaa aina kuitenkin myös mahdollisuuksia uudistumiseen.

– Miten toimintaympäristö muuttuu ja miten se vaikuttaa yritykseni liiketoimintaan? Muuttuuko ihmisten käyttäytyminen pysyvästi ja voinko hyödyntää sitä liiketoiminnassani? Kriisin aikana kannattaa kyseenalaistaa vanhoja toimintamalleja ja rakenteita. Muutos on mahdollisuus, muistuttaa Saarinen.

Kari Saarisen 7 vinkkiä poikkeustilasta toipumiseen:

  1. Seuraa tarkasti yhteiskunnan muutosta.
  2. Arvioi, onko muutoksella vaikutuksia omaan liiketoimintaasi.
  3. Selvitä yrittäjän tukimahdollisuudet kriisin aikana.
  4. Pyydä tarvittaessa apua rahoitushakuun elinkeinoyhtiöstä.
  5. Liiketoiminnan kehittämiseen ja kehittämistukien hakuun saat apua elinkeinoyhtiöstä.
  6. Käytä vapautunutta aikaa perehtymällä toimialasi kehitykseen ja tulevaisuuden trendeihin.
  7. Pidä huolta itsestäsi, ulkoile ja rentoudu. Aurinko paistaa vielä!

Lue artikkeli kokonaisuudessaan 11.6. ilmestyvästä Hämeen Yrityssanomista.