22.4.2020 klo 16:32
Uutinen

Kasarmi – yhteisöllinen yrittäjyys kantaa 

Kasarmissa yksinyrittäjäkin saa työyhteisön

Antti Laitisen oma yritys muutti Joensuusta Kuopioon vuonna 2014. Aluksi hän työskenteli kotitoimistossaan, kunnes tutustui Kasarmikadulla toimivien yritysten yhteisöön. – Kyllästyneenä kotitoimistoon aloin pyöriä Kasarmin kavereiden toimistolla, kunnes joku ehdotti vuokrattavaksi tilasta vapaata huonetta. Otin tarjouksen vastaan iloiten siitä, että sain vihdoin työyhteisön ja työkaverit, Antti Laitinen kertoo. Kasarmi ry perustettiin 2016 hoitamaan toimistotilojen vuokraamiseen ja hoitamiseen liittyviä käytäntöjä.

Yrittäjäyhteisössä on voimaa

Kasarmia pitää kotipesänään tällä hetkellä kahdeksan yritystä, joista kahdella on useampia työntekijöitä. Yritykset ovat eri toimialoilta, mukana on Antin mainostoimiston lisäksi kääntäjiä, koodareita sekä sisustussuunnittelu- ja palvelumuotoilutoimisto. – Yritysten osaamista yhdistämällä olemme pystyneet tarjoamaan isompia palvelukokonaisuuksia, kertoo Antti. Työyhteisö antaa myös mahdollisuuden saada sparrausta omiin töihin ja tietenkin Kasarmilaisilla on myös virkistystoimintaa. Kerran vuodessa toimistolla järjestetään lisäksi Kasarmi kick off, johon kutsutaan yrittäjätuttavia rennon verkostoitumisen merkeissä.

Halukkaita melkein jonoksi saakka

– Omalle yritykselleni yhteisöstä on ollut selkeästi hyötyä, ja uskon, että yritysyhteisömäinen toiminta tulee kasvamaan. Kyselyjä vuokrattavista paikoista tulee paljon, ja aina kun joku lähtee, saadaan nopeasti uusi vuokralainen tilalle, kertoo Antti. Tunnelma Kasarmilla on rento, tarjolla on aina aamukahviseuraa, ja samanhenkisessä joukossa myös sopu säilyy. Eniten on taidettu peistä taittaa kahvimerkistä, nauraa Antti.

Tällä hetkellä Kasarmilla toimivat Grafiant, Suunnittelutoimisto Hiili & Timantti, Tmi J. Kankkunen, Paju Consulting, Tmi Halosen Tommi, Kielipalvelu Sanataivas sekä Luovatoimisto Small Pine.

Lisätietoa palkitsemisesta:

Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Sirpa Karppi, puh. 050 502 3625

yrittäjä Antti Laitinen, puh. 0400 861 603

Teksti: Kirsi Sisso-Litmanen