24.10.2018 klo 14:06
Uutinen

Kasvua Etelä-Savoon!

Vaalivaikuttaminen on kokonaisuus erilaisia vaikuttamistoimia, tapahtumia ja markkinointia. Nyt tarvitaan hyviä yrittäjäehdokkaita kaikkiin näihin vaaleihin!

Tilastot kertovat karun totuuden. Vuonna 2017 Etelä-Savon asukasmäärä väheni 1719 henkilöllä ja kuluvana vuonna heinäkuun loppuun mennessä asukasmäärä on vähentynyt jo 1400. Lisäksi olemme Suomen ikääntynein maakunta.

Etelä-Savon kuntien on löydettävä eväitä elinvoimansa vahvistamiseksi ja ratkaisuja muutostrendien hidastamiseksi, jopa suunnan kääntämiseksi. Kaikki kunnat tarvitsevat lisää asukkaita, työtä ja verotuloja. Maakuntamme työvoimasta sekä sen saatavuudesta on pidettävä huolta. Jo nyt maakuntamme yritykset kärsivät työvoimapulasta.

Maakunnan yhteinen tahtotila hankkeineen ei toteudu läheskään kaikissa kuntastrategioissa. Onko käperrytty liiaksi oman kunnan rajojen sisälle? Kunnat kilpailevat niin työpaikoista, yrityksistä kuin työvoimasta ja asukkaista – on syytä huomioida myös muu ympäröivä maailma. Paikallisuus on noussut uuteen arvoon, mutta kilpailijoita emme saa unohtaa; kasvukeskuksia ja muita maakuntia.

Mitä paremmin kunnat ja maakunta pystyvät valjastamaan resurssinsa palvelemaan yrityksiä, sitä enemmän yritykset työllistävät, maksavat verotuloja ja luovat uusia palveluja ja houkuttelevat uusia asukkaita kuntaan. Elinvoimainen maakunta kuntineen on yritysmyönteinen. Etelä-Savo on juuri niin vahva kuin sen kunnat. Me menestymme niin hyvin kuin haluamme.

Kasva Etelä-Savo!

Terveisin
Jaana Kärkkäinen
varapuheenjohtaja

Muita kiinnostavia aiheita