9.11.2018 klo 08:54
Uutinen

Kasvun maakunnan ajatushautomo kokoontui Äänekoskella

Syksyn toinen Kasvun maakunnan ajatushautomo kokoontui Äänekosken kaupungintalolla.

Miten Äänekosken seudulla menee 2020-luvulla? Mitkä ovat alueen vahvuudet? Minkä pitää muuttua? Mihin pitää panostaa?

Näihin kysymyksiin haettiin vastauksia eilen 8.11. Äänekosken kaupungintalon valtuustosalissa syksyn toisessa Kasvun maakunnan ajatushautomossa. Paikalla oli alueen yrittäjiä, yritysten edustajia, virkahenkilöitä, päättäjiä, kehittäjiä sekä järjestöjen edustajia.

Ajatushautomoa Äänekoskella fasilitoi Intotalo Oy:n Tapu Holttinen ja Pia Raidén, jotka oli rakentanut erittäin osallistan ja luovalla tavalla haastavan ohjelman ajatushautomon osallistujille. Ideoita osallistujat pääsivät kirjaamaan pöytäliinojen asemaa samalla ajaviin suuriin paperiarkkeihin. Yhteisöllisyyden kehittäminen oli yksi isoista teemoista, joka osallistujien ideoista nousi esiin. Tähän ehdotettiin keinoksi muun muassa kylien välisiä urheilukilpailuja. Tulevaisuuden visioinnin lisäksi hetkittäin pysähdyttiin myös miettimään, mitkä asiat Äänekoskella ovat jo nykyisellään hyvin.

Kasvun maakunnan ajatushautomo tarjosi paljon uusia ideoita Äänekosken alueen kehittämiseksi ja yhdessä tuumin eri tahot lupasivat näihin ideoihin myös lähitulevaisuudessa tarttua.

Seuraava Kasvun maakunnan ajatushautomo järjestetään Jyväskylässä 28.11. Ilmoittaudu mukaan jo nyt täältä: www.lyyti.in/ajatushautomo_jyvaskyla