29.11.2018 klo 09:38
Uutinen

Kasvun maakunnan ajatushautomokiertue pysähtyi Jyväskylässä

Vuoden viimeinen Kasvun maakunnan ajatushautomo kokoontui Jyväskylässä.

Miten Jyväskylän seudulla menee 2020-luvulla? Missä asiassa Jyväskylä voi olla maailman paras? Millaisia asioita Jyväskylän kannattaa tavoitella?

Muun muassa näihin kysymyksiin haettiin, ja saatiinkin, vastauksia eilen 28.11. Hotelli Versossa Jyväskylän keskustassa, syksyn viimeisessä Kasvun maakunnan ajatushautomossa. Paikalla oli alueen yrittäjiä, yritysten edustajia, virkahenkilöitä, päättäjiä, rahoittajia, kehittäjiä sekä järjestöjen edustajia.

Ajatushautomoa Jyväskylässä fasilitoi Crazy Town Oy:n Mikko Korpela, joka oli rakentanut erittäin osallistavan ja tehokkaasti digitaalisuutta hyödyntävän iltapäivän ajatushautomolaisia varten. Jyväskylän kehityssuuntia, haasteita ja mahdollisuuksia mitattiin muun muassa väittämillä, joihin oli tarjolla neljä eri vastausta. Näiden vastausten väliltä osallistujat pääsivät äänestämään, miten he itse näkevät Jyväskylän tulevaisuuden. Äänestys tapahtui tottakai puhelimien avulla. Yhteenvetona äänestyksistä voi sanoa, että Jyväskylän 2020-luku näyttää ajatushautomolaisten näkökulmasta nousujohteiselta, kunhan vain työntekoa ei unohdeta kaiken kasvun lomassa.

Ajatushautomon keynote-puheenvuoron oli saapunut pitämään Kreab Helsingin Mikael Jungner. Jungner haastoi paikoitellen voimakkaastikin paikallisia Jyväskylän realistisista mahdollisuuksista. Mahdollisuuksia on lukemattomia, niistä vain tulee osata poimia potentiaalisimmat ja toteuttamiskelpoisimmat. Ne, jotka sopivat juuri Jyväskylälle.

Kasvun maakunnan ajatushautomo tarjosi paljon uusia ja lennokkaitakin ideoita Jyväskylän kehittämiseksi. Nähtäväksi jää, mitkä kaikki tulevat toteutumaan.